Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandální odhalení: Co našli lékaři v tělech Moniky a Klárky?

Skandální odhalení: Co našli lékaři v tělech Moniky a Klárky?

Foto: Česká televize

Klíčové orgány Moniky a Klárky, ze kterých by lékaři mohli zjistit přesnou příčinu smrti, vůbec do Češka s těly obou žen nedoputovaly. Lékaři jsou rozhořčeni. Jde podle nich fatální selhání egyptské strany.

Soudní lékaři, kteří mají v Česku na starosti pitvu těl dvou Češek zavražděných v Egyptě se nestačí divek. Při ohledání těl doručených z Egypta je totiž čekalo velké překvapení. Informaci přinesl deník Blesk.

"Obě těla byla při pitvě v Hurgadě zbavena vnitřních orgánů - plic, celého trávícího traktu, sleziny, ledvin, jater apod. Tyto orgány, které zůstaly v Egyptě, jsou přitom klíčové pro zjištění, jak a čím byly ženy otráveny," řekl deníku policejní zdroj.

Deník také dodává, že ženám chyběly i pohlavní orgány a není tak možné například zjistit, zda byly před smrtí znásilněny. Právě o tom přitom hovoří jedna z verzí.

Soudní lékaři také měli kvůli situaci speciální poradu. Nemohou totiž bez těchto orgánů vydat stanovisko ohledně příčiny úmrtí. Jsou tak silně rozhořčeni a poukazují také například na to, že těla byla do Česka dodána se čtrnáctidenním zpožděním. Někteří dokonce hovoří o fatálním selhání egyptské strany.

A pobouřeni nejsou pouze lékaři ale i české ministerstvo zahraničí. To totiž nedostalo od egyptských vyšetřovatelů k smrti Moniky a Klárky Kramných žádné informace. Manžel a otec Petr Kramný přitom stále v Egyptě čeká, zda bude rozptýleno podezření, že by mohl mít se smrtí své dcery a ženy něco společného.

Nová fakta tak zavdávají nová podezření. Skrývají něco egypťané? "Působí to na nás dojmem, jako by si Egypťané nepřáli kvalifikované a nezpochybnitelné vyšetření záhadné smrti českých turistek," dodává pro Blesk policejní zdroj.

Témata:  Úmrtí Čechů v zahraničí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy