Záhadná smrt Moniky a Klárky: Egypťané uzavřeli vyšetřování. Kdo je vrah?

Vyšetřování egyptské policie případu skončilo. "Vyšetřování bylo uzavřeno, zatím nevíme s jakým výsledkem," uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.

660
reklama

Egyptská prokuratura informovala Českou republiku o uzavření vyšetřování kolem Petra Kramného. Ten byl jedním z podezřelých v případě vraždy jeho manželky Moniky a dcery Klárky na dovolené v egyptské Hurghadě. Bohužel zatím česká strana nemá informaci o výsledku vyšetřování.

"Máme neformální informaci o tom, že byl ten případ ze strany egyptských úřadů uzavřen, nicméně oficiální zprávu jsme od egyptské prokuratury nedostali," sdělila dnes mluvčí ministerstva Johana Grohová.

Egypťané nepodávali žádné informace ani v průběhu vyšetřování a Kramného v zemi drželi tři měsíce. Měl zabavený pas a nesměl vycestovat.

Zda byl tedy někdo obviněn v případu šestatřicetileté ženy z Karviné a její osmileté dcery, které nalezl na konci července otrávené v hotelovém pokoji manžel mrtvé ženy, není podle informací ministerstva jasné.

Stejně jako bezprostředně po jejich smrti je totiž od egyptských úřadů velmi obtížné získat informace, neboť obě země neuzavřely žádnou dohodu o spolupráci v podobných případech.

"Protože jde o české občany, tak se opakovaně dotazujeme na výsledek vyšetřování, ale dosud jsme tuto informaci nedostali," podotkla Grohová.Okolnosti smrti obou Češek, které byly otráveny neznámou látkou, nejsou stále vyjasněny. Kramný po jejich nalezení uvedl, že všichni tři trpěli střevními a žaludečními problémy. Verzi o otravě z jídla ale poté zpochybnil ředitel nemocnice v Hurgadě, který v českých médiích řekl, že obě mrtvé měly žaludky rozleptané silným jedem. Egyptské úřady Čecha tři měsíce držely v zemi jako svědka. Obviněn v souvislosti s úmrtím nakonec nebyl a 31. října se vrátil do České republiky.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky