Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zákazali elektronické cigarety v San Franciscu!

elektronické cigarety Fotogalerie +2
elektronické cigarety
Foto: Pixabay

San Francisco jako první velkoměsto ve Spojených státech zakázalo prodej elektronických cigaret. Zákaz jednomyslně odhlasovala městská rada.

Oznámily to dnes tiskové agentury. Podporovatelé zákazu si od tohoto kroku slibují, že omezí zneužívání elektronických cigaret nezletilci, ale podle kritiků zákaz ztíží dospělým nákup alternativy k běžným cigaretám.

San Francisco je město, které se chlubí svou marihuanovou kulturu, ale zdá se, že je hluboce proti jiným neřestem, poznamenala agentura AP. Připomněla, že loni místní voliči schválili zákaz prodeje tabákových výrobků s příchutěmi a v roce 2016 daň z nápojů slazených cukrem.

Ve městě sídlí výrobce elektronických cigaret Juul Labs. Společnost tvrdí, že pracuje na návrhu, který by reguloval, ale nezakazoval prodej elektronických cigaret.

Témata:  elektronické cigarety kouření USA San Francisco

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 1:46

První oběti: Tesla propustí v Nevadě 693 zaměstnanců

Tesla hodlá propustit 693 zaměstnanců ve svých zařízeních v Sparks v Nevadě, jak ukázalo vládní oznámení. Tento krok je součástí plánu automobilky na snížení více než 10 % své celosvětové pracovní síly, který přichází v době poklesu prodejů a vzrůstající konkurence.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy