Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

MPSV navýšilo prostředky na projekty služeb sociální prevence v krajích

MPSV navýšilo prostředky na projekty služeb sociální prevence v krajích

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Dalších celkem 368 milionů korun mohou využít kraje ve výzvě číslo 5 k předkládání individuálních projektů v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, která umožňuje podporu sociálních služeb až do konce září 2015. Projektové žádosti mohou kraje podávat do 30. června 2014.

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová to uvedla při návštěvě kraje Vysočina s tím, že pro tuto fázi výzvy byly odstraněny finanční limity pro jednotlivé kraje.

„Rozsah podporovaných služeb sociální prevence se nezměnil a jejich podpora v rámci dalšího individuálního projektu je plně v kompetenci krajů,“ připomněla ministryně Marksová.

U předkládaných projektů na podporu sociálních služeb je podmínkou udržitelnost těchto služeb 24 měsíců po skončení projektu. Služby totiž musí být poskytovány tak, aby i ve dvou následujících letech po ukončení projektu byla podpořena minimálně polovina lidí oproti původní nastavené hodnotě.

Témata:  Ministerstvo práce a sociálních věcí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy