Okamurův skorotchán našel řešení zneužívání dávek lichváři

Po vzoru svého potenciálního zetě, předsedy Úsvitu Tomia Okamury, i kandidát na senátora za Zlín Pavel Talaš začal zveřejňovat své glosy. V té na téma zneužívání dávek lichváři a spekulanty se pustil do stávající politické garnitury.

660
reklama

V Česku se v poslední době řeší problém se zneužíváním sociálních dávek lichváři a některými majiteli sociálních ubytoven. Donedávna to přitom všem bylo jedno.

Talaš, který kandiduje na uvolněné místo v Senátu po Okamurovi, tvrdí, že na důvod apatie k tomuto problému, přišel. "Proč se u nás zneužívají sociální dávky v souvislosti se sociálně nepřizpůsobivými? V zásadě proto, že politikům, kteří nám tu dlouhé roky vládli, je to jedno. Ubytovny pro sociálně problémové lidi u nás rostou jako houby po dešti. Staré hotely a zchátralé ubytovny u nás kupují tzv. obchodníci s chudobou, kteří do nich sestěhují problémové lidi ze širokého okolí. Od nich si vybírají velmi štědrý sociální doplatek na bydlení, jehož výše vůbec neodpovídá podmínkám, které v ubytovnách panují. Dopad na okolí je katastrofální," míní Talaš, otec Okamurovy partnerky.

Hnutí Úsvit chce tento problém řešit stanovením maximální výše doplatku na bydlení a omezením maximálního počtu obyvatel bytu podle hygienických norem. "Kdyby se dávky nezneužívali v souvislosti se sociálně nepřizpůsobivými, bylo by dost peněz na dávky pro skutečně potřebné občany jako například pro seniory nebo invalidy," dodal.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky