Kdo nabízí nejlevnější půjčku na trhu? Výhodné bankovní půjčky poráží Zonky

Výhodnost půjček se každým měsícem mění, přesto je tu jedna, která už nějaký ten pátek stále vede. Jak si aktuálně stojí průměrná úroková sazba u úvěrů a kde získáte nejlepší půjčku na cokoliv? (PR článek)

Kdo nabízí nejlevnější půjčku na trhu? Výhodné bankovní půjčky poráží Zonky
reklama

Průměrný úrok u bankovních půjček při fixaci na dobu 1 až 5 let se pohybuje v současné době kolem 8 %, bonitní klienti ale mohou získat úrok mnohem nižší.

mPůjčka Plus od mBank

Nejlevnější bankovní půjčku najdete u mBank, a to s úrokem od 3,9 %. mPůjčka Plus nabízí až 400 000 Kč s dobou splatnosti 72 měsíců a více a s pojištěním schopnosti splácet. Pojistka vám samozřejmě zaručuje výhodnější úrok o dva procentní body. Bez poplatku je vedení úvěru, mimořádná splátka i předčasné splacení, je-li potřeba, je možné zažádat za 300Kč poplatek o odklad splátek, pokud ale nesplníte smluvní podmínky a o odklad nezažádáte, hrozí vám pokuta 500 Kč.

Osobní úvěr od Komerční banky

Druhou nejvýhodnější bankovní půjčkou je ta od Komerční banky. S Osobním úvěrem lze získat úrok od 4,7 %, za žádost o půjčku ale zaplatíte poplatek ve výši 490 Kč. Zdarma pak Komerční banka nabízí správu úvěrového účtu, čerpání peněz a předčasné splacení. Další poplatky přichází na řadu při sjednání pojištění schopnosti splácet nebo při nesplácení úvěru, kdy za zaslání upomínky hrozí až 500Kč pokuta. Úvěr na cokoli lze získat ve výši 2 500 000 Kč s dobou splatnosti až 8 let.

Půjčka na cokoliv od ČSOB

Pomyslnou třetí příčku v bankovních půjčkách obsadila Půjčka na cokoliv od ČSOB. Banka nabízí klientům úvěr s úrokem od 4,9 %, nic si neúčtuje za zpracování, správu, změnu výše splátky nebo odklad, navíc poskytuje tři typy pojištění schopnosti splácet. Neplatiči zaplatí 300 Kč za upomínku a 500 Kč za výzvu k uhrazení. Výhodně si lze u ČSOB půjčit až 800 000 Kč na dobu 8 let, v případě, že půjčku splatíte do čtvrt roku, nezaplatíte na úrocích ani korunu. Pro peníze nemusíte jen do banky, snadno o ně zažádáte i na internetu, navíc stejně výhodná online půjčka na vás čeká také u Poštovní spořitelny.

Pro půjčku nemusíte jen do banky, zkuste levný úvěr od Zonky

Pro levnou půjčku ale není nutné chodit jen do banky, rozhodně se vyplatí porozhlédnout i v nebankovním světě, a to třeba na Zonky, kde můžete získat nejnižší úrok ze všech půjček. Peer-to-peer platforma nabízí půjčku na cokoliv s úrokovou sazbou od 2,99 %, což je sazba, kterou žádná banka a ani nebankovní společnost nenabízí. Navíc lze získat až 750 000 Kč s dobou splatnosti až 7 let.

Při výběru půjčky tak není radno omezit se pouze na určitý segment, vhodné je zohlednit i jiné úvěrové produkty a nebát se alternativního řešení, kterým P2P půjčka pro některé stále je. Půjčit si od lidí pro lidi může být skvělou volbou, jak se vyhnout drahým bankám a zároveň nenechat se nalákat do spár nepoctivých poskytovatelů.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky