Vánoce na dluh se vám budou připomínat celý nový rok, proto drahý úvěr refinancujte

Nesly se vaše Vánoce v duchu bohatého Ježíška? Jenže všem těm dárkům předcházelo sjednání celé řady nevýhodných půjček? Je na čase si nejen užívat nadílky, ale začít také řešit dluhy. Jestliže tak splácíte několik nevýhodných půjček najednou, vsaďte na konsolidaci a refinancování. (PR článek)

Refinancování
reklama

Vánoce na dluh dnes už nejsou žádnou výjimkou. Někteří si sjednávají na nákup dárků spotřebitelské půjčky, jiní využívají výhod kreditních karet. Řada obchodníků láká před koncem roku i na nákup na splátky. Všechny dluhy se mohou zpočátku zdát jako nevinné a snadno splatitelné, když ale přijde na lámání chleba, často chybí peníze už na první splátku.

Vánoční půjčky splácejte u výhodnější konkurence

Sjednali jste si ve vánočním opojení drahou půjčku a nyní nemáte na její splácení? Nezoufejte a včas začněte svůj finanční neduh řešit. Nevýhodný úvěr si převeďte ke konkurenci a začněte ho splácet za výhodnějších podmínek. Refinancovat můžete jak úvěr z kreditní karty, tak i spotřebitelské půjčky a nebankovní dluhy.

Výhodou refinancování je, že získáte takovou výši měsíční splátky, kterou hravě zvládne váš rodinný rozpočet, navíc budete dluh splácet s nižší úrokovou sazbou a bez zbytečných poplatků, díky čemuž ušetříte. Nevyhovuje-li vám současné datum splatnosti, můžete si i to posunout na den po výplatě. V neposlední řadě lze využít nabídky v podobě navýšení půjčené sumy a celé řady bonusů, které si pro své klienty banky každoročně připravují.

Více půjček konsolidujte. Do nového roku si nechte jen jednu

Jestliže nemáte na splácení drahé půjčky, pak je refinancování mnohem lepším řešením než sjednávání dalšího úvěru. Splácet půjčku půjčkou se nikdy nevyplatí, a to ani o Vánocích. Pokud jste si kvůli štědré nadílce pod vánoční stromeček naježili několik dluhů, pak i na to je refinancování krátké. Využít ale můžete konsolidaci.

Konsolidace je sloučení více půjček do jedné, a to ať už máte nebankovní půjčku, bankovní úvěr, kontokorent, leasing či kreditní kartu. Konsolidovat můžete téměř každý typ úvěru, problém často nastává pouze u těch půjček, které jste získali bez prověření v registru. Především pak v bankách vám tyto úvěru nesloučí.

Sloučením všech dluhů do jednoho výrazně ušetříte

Výhod konsolidace je hned několik. Nejenže tak získáte dokonalý přehled nad všemi dluhy, ale zároveň i díky jejich sloučení výrazně ušetříte. Nově totiž budete splácet pouze jednomu věřiteli, platit pouze jeden úvěrový účet a jedny poplatky. Za vše budete nyní platit pouze jednou.

S jedním poskytovatelem se lépe dohodnete i na podmínkách v podobě výše splátky a úrokové sazby. Splácet budete jen tolik, kolik měsíčně zvládnete. Chcete-li konsolidovat dluhy a platit méně, pak ale musíte počítat s delší dobou splatnosti. Ta se vám kvůli sloučení může prodloužit.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky