Rychlé půjčky bez registru a zástavy aneb Vše, co jste o nich chtěli vědět

PR ČLÁNEK - Slyšeli jste už někdy o rychlých půjčkách bez registru a zástavy? Neměli jste ale odvahu si tento produkt sjednat? Pokud jste se dostali do tíživé finanční situace, pravděpodobně nebudete mít na výběr.

Rychlé půjčky bez registru a zástavy aneb Vše, co jste o nich chtěli vědět
reklama

Ještě před tím, než odešlete závaznou žádost, zjistěte, na co se klienti u těchto produktů nejčastěji ptají. Máme pro vás rovnou 8 otázek a odpovědí, které vám pomohou s výběrem.

Otázka č. 1: Mám záznam v registru dlužníků. Opravdu to nevadí?

Společnosti, které nabízejí rychlé půjčky bez registru, do registrů v zásadě nenahlížejí. Pro kladné posouzení žádosti ale budou potřebovat ověřit váš příjem a bonitu. K ověření bonity jim postačí interní databáze, příjem budete muset doložit potvrzením od zaměstnavatele.

Otázka č. 2: Jaké podmínky musím splňovat, abych půjčku získal/a?

Mezi základní podmínky kladného posouzení žádosti o půjčku patří plnoletost, bydliště nebo trvalý pobyt na území České republiky a vlastní bankovní účet. Některé společnosti potřebují znát také e-mailovou adresu nebo telefonní číslo. Dle nového zákona musí také prověřit váš příjem a bonitu, takže dlouhodobější půjčky typu „půjčka ihned bez doložení přijmu”, jsou dnes téměř již passé. Půjčky bez doložení příjmu jsou dnes hlavně určeny na vypůjčení peněz pouze do 30 dnů.

Otázka č. 3: Jakým způsobem společnost příjem žadatele ověřuje?

Některé společnosti si vystačí s ověřením skrze interní registry, jiné po vás budou požadovat potvrzení od zaměstnavatele. Pokud podnikáte nebo pracujete jako osoba samostatně výdělečně činná, bude potřeba doložit daňové přiznání nebo jiný dokument (například výpisy z účtu) jasně prokazující vaše příjmy.

Otázka č. 4: Jak poznám solidního poskytovatele rychlé půjčky?

Ideální je, pokud oslovíte společnost, s níž má dobré zkušenosti někdo z vašich známých či rodiny. Osobní doporučení je totiž tím nejcennějším. Od věci také není, pokud zapátráte v internetových fórech či diskuzích. Mějte se na pozoru v případě, že po vás zástupce společnosti požaduje peníze předem (netýká se jednokorunového ověřovacího poplatku) nebo neuvádí výši úroků či hodnotu RPSN.

Otázka č. 5: Nemám žádný příjem. Přesto mi bude půjčka poskytnuta?

Zákon bankovním i nebankovním společnostem ukládá povinnost prověřovat bonitu žadatele o půjčku a jeho příjmy. Pokud tedy nemáte žádný příjem a vaše bonita neodpovídá nastaveným parametrům, půjčku pravděpodobně nezískáte.

Otázka č. 6: Jsem na mateřské/rodičovské dovolené. Mohu přesto požádat o půjčku?

Záleží na tom, jak vysoké příjmy můžete společnosti doložit a o jak velký obnos finančních prostředků požádáte. Některé společnosti půjčky osobám na mateřské nebo rodičovské dovolené neposkytují, u jiných nejde o zásadní problém.

Otázka č. 7: Za jak dlouho peníze získám?

To záleží na bance, u níž máte veden svůj běžný účet. Pokud se shoduje s bankovním účtem věřitele, je převod záležitostí několika minut. V opačném případě si na připsání finančních prostředků počkáte zhruba do druhého pracovního dne.

Otázka č. 8: Existují také rychlé půjčky, čili půjčky ihned na účet?

Samozřejmě! U takových půjček nemusíte zasílat jednokorunový ověřovací poplatek, čímž se zkracuje lhůta nutná pro získání finančních prostředků. Jednoduše vyplníte žádost, na základě které vás bude kontaktovat zástupce společnosti s dalším postupem. Peníze získáváte ihned na účet a to v co nejkratším možném čase.

Ještě před tím, než podepíšete smlouvu…

Abyste nesedli na lep nepoctivcům, produkty vybraných půjčkových společností mezi sebou porovnejte prostřednictvím porovnávače na finančním portálu například na Hypefinance.cz. Zjistíte, kde vám nabídnou nejvýhodnější půjčku, nejnižší úrok i největší objem finančních prostředků.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky