Je lepší si půjčit od rodičů, banky nebo od nebankovního poskytovatele?

Potřebujete peníze? A to nutně? Občas se každý z nás do podobné situace dostane. To je život. Záleží jen na nás, jestli se začneme litovat, nebo se ke svým problémům postavíme čelem. Náš článek vám ukáže různé možnosti. Existuje jich dost.

Je lepší si půjčit od rodičů, banky nebo od nebankovního poskytovatele?
reklama

Mami, tati, jsem na mizině

Ano. Jedno z možných řešení je zavolat rodině a poprosit je o pomoc. Ale dříve, než vezmete do ruky telefon, se seznamte se zápory tohoto rozhodnutí. Rodiče vás jistě milují a bez mrknutí oka z peněženky vytáhnou potřebnou částku. A to i v případě, že následující měsíc sami sotva vyjdou. Ale ten svíravý pocit, který při tom zažijete, není vůbec příjemný. Stojí vám to za ušetřené úroky?

Bankovní půjčka

Jestli potřebujete peníze půjčit ihned, bankovní půjčka pro vás spásné řešení nepředstavuje. Banky sice nabízejí lepší úrok, než je to v případě nebankovních půjček, ale zaplatíte za to časem. A někdy ten čas prostě nemáte. Proč to trvá déle? Banky si ověřují vaše příjmy. Chtějí vědět, zda svou půjčku dokážete bez problémů vrátit. Budou po vás žádat například výplatní pásky, daňové přiznaní nebo vyjádření vašeho šéfa. Vyděláváte málo? Smůla. Běžte o dům dál.

Nebankovní půjčka

Nebankovní půjčky se nazývají různě. Na internetu se setkáte například s označením nebankovní půjčka bez registru nebo nebankovní půjčka bez doložení příjmů. Všechna tato specifika se v podstatě snaží vystihnout jejich největší výhody. Ale vše není tak třpytivé, jak se na první pohled zdá. Pojďme se těm názvům podívat blíže na zoubek

  • Půjčka ihned - ve většině případů si na peníze 10 minut počkáte.

  • Půjčka bez registru - registračnímu formuláři se při první půjčce nikde nevyhnete. Je tak jednoduchý, že ho společnosti zřejmě ani neberou v potaz a označují půjčku právě tímto způsobem. Vyplníte jen jméno, příjmení, datum narození, telefon a e-mail.

  • Půjčka bez doložení příjmů - toto označení je 100% pravdivé. Výše vašeho platu skutečně nikoho nezajímá. Domníváte se, že je to skvělá výhoda? Ne vždy. Půjčku musíte během domluvené doby splatit a vaše příjmy tedy hrají velmi důležitou roli. Než si peníze půjčíte, rozhodně si vaše příjmy a výdaje porovnejte.

Konečné rozhodnutí, kde peníze seženete, je teď na vás. Vždy důkladně zvažte všechny klady a zápory. Klidně si je rozepište na papír do dvou sloupců a najděte svého “vítěze”.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky