Vytěžte na konci roku ze svého stavebního spoření maximum. Rady a tipy

Stavební spoření je mezi Čechy stále oblíbené, nachází se v něm čtvrtina bankovních vkladů. V současnosti jej využívá kolem čtyřicet procent Čechů. Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) odhaduje, že letošní rok skončí s 3,8 miliony aktivních smluv. Jak ze stavebního spoření ještě letos vytěžit maximum?

Ilustrační fotografie
reklama

Blíží se konec roku. Vytěžte ze svého "stavebka" ještě co nejvíce. Tady jsou rady a tipy, jak to udělat. Každý rok vám ministerstvo financí přispěje nejvýše 10 procenty z vašich vkladů. Od roku 2012 činí maximální roční výše státní podpory 2000 korun. Klienti by si měli ověřit, zda na svůj účet poslali za celý rok optimální množství peněz.

"Pro získání maximální výše státního příspěvku je nutné na účet vložit alespoň 20 tisíc korun ročně," uvádí Jitka Jechová, tisková mluvčí Raiffeisen stavební spořitelny.

"Pokud se klient rozhodne pro vložení financí prostřednictvím složenky, měl by to letos stihnout do 19. prosince. Platba poštovní poukázkou může trvat až pět pracovních dní. Pro úhradu stavebního spoření v hotovosti mohou klienti navštívit pokladny na naší centrále, kde jim bude jejich vklad připsán na účet v reálném čase," dodává Jechová.

Právě v prosinci ale zažívají pobočky stavebních spořitelen největší nápor. Roste totiž počet klientů, kteří ještě na poslední chvíli ukládají peníze nebo uzavírají nové smlouvy. Pokud se tedy lidé chtějí vyhnout frontám na pobočkách či na poště, mohou své peníze poslat bezhotovostně.

U platby převodem nebo v hotovosti v bance musí být platba provedena nejpozději se splatností 31. prosince 2014. Je ale zapotřebí, aby si klienti ověřili přesný čas, dokdy jejich banka ještě akceptuje příkazy s datem splatnosti 31. prosince 2014.

"V Raiffeisen stavební spořitelně si mohou lidé založit stavební spoření i v poslední den roku. V sídle Raiffeisen stavební spořitelny se jim budeme věnovat do 14. hodin," uvádí Jitka Jechová. Pokud uvažujete, že si založíte stavební spoření, měli byste tak učinit nejpozději na Silvestra. Můžete si tak zajistit státní podporu za celý letošní rok v plné výši.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky