Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sjednejte si povinné ručení online a ušetřete nejen 10 % z ceny

Sjednejte si povinné ručení online a ušetřete nejen 10 % z ceny
Sjednejte si povinné ručení online a ušetřete nejen 10 % z ceny
Foto: stockphotosecrets.com

PR článek - Vlastníte-li automobil, pak se bez povinného ručení neobejdete. Jedná se o zákonné pojištění, bez kterého nelze vyjet na silnici. Výhodou ale je, že ho najdete v nabídce téměř každé pojišťovny, a tak máte z čeho vybírat. Podmínky a především cena povinného ručení se totiž velmi liší. Jak sjednat pojištění vozidla a ušetřit?

Cena povinného ručení závisí na mnoha faktorech. Pokud máte velmi výkonné vozidlo, pak je nutné počítat s vyšší cenou. Jen obsah motoru ale není základním kritériem, které cenu ovlivňuje. Rozhodující je i rok narození a zkušenosti řidiče.

Zjistěte si sami na internetu, kolik zaplatíte za povinné ručení

Pokud nejste s cenou povinného ručení spokojeni, jděte k jinému poskytovateli, nebo se zajímejte o pojistku online. Porovnat nabídku povinného ručení si totiž můžete snadno i z pohodlí domova. Většina pojišťoven umožňuje na internetu vypočítat si, kolik zaplatíte na povinném ručení za váš typ vozidla a v případě vaší osoby.

Kromě toho, že vám online povinné ručení ušetří čas, ušetří vám i peníze. Nejenže si můžete na internetu vybrat to nejvýhodnější pojištění pro vás, ale zároveň můžete pojistku po internetu také sjednat. Za online vyřízení nabízí někteří poskytovatelé 5 až 10% slevu, stejně tak konečnou cenu ale můžete snížit i díky roční platbě pojistného.

Jak se liší ceny povinného ručení u pojišťoven?

Pan Nový 48 let si pořídil automobil značky Škoda Fabia z roku 2013 v benzínu. Vozidlo s výkonem 51 kWh a zdvihovým objemem 1198 ccm chce užívat ke každodennímu ježdění do práce. Pro povinné ručení pan Nový zavítal do dvou pojišťoven.

Příklad č. 1: Pojišťovna Allianz panu Novému nabídla základní povinné ručení za 4 572 Kč ročně. Kdyby měl klient zájem i o doplňkové služby v podobě pojištění skel, havarijního pojištění a úrazového pojištění, pak by ročně zaplatil 11 436 Kč.

Příklad č. 2: Pojišťovna AXA panu Novému nabídla základní povinné ručení za 2 927 Kč ročně. Kdyby měl pan Nový zájem u této pojišťovny o pojištění proti krádeži vozidla, havarijní pojištění, pojištění proti srážce se zvěří, vandalismu a živelnému poškození, zaplatil by ročně 14 292 Kč.

Porovnávejte porovnatelné a nelpěte na nejnižší ceně

Online si povinné ručení porovnáte i sjednáte. Ještě než se ale upíšete jedné z pojišťoven, vždy čtěte, co vám pojišťovna nabízí. Základní asistence a limity plnění na majetku a zdraví ve výši 35 000 000 Kč jsou vždy samozřejmostí, občas ale můžete za stejné peníze u konkurence získat vyšší limity plnění, mít navíc připojištění proti vandalismu či živelnému poškození nebo si sjednat i havarijní pojištění.

Při porovnávání povinného ručení proto porovnávejte stejné parametry a zajímejte se o to, co vám mohou jednotlivé pojišťovny nabídnout. Pamatujte také na to, že ne vždy se vyplatí lpít na nejnižší ceně. V případě nehody nebo krádeže by vám mohly zbýt jen oči pro pláč.

Témata:  pojišťovny PR článek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

VZP

Zájem o příspěvky VZP láme rekordy

O příspěvky z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny je letos rekordní zájem. VZP eviduje za první čtvrtletí už 465 tisíc podaných žádostí. V porovnání s loňskem se jedná o 50% nárůst. Nejčastěji si klienti žádají o příspěvek na pohybové aktivity a na dentální hygienu. Aby byly žádosti i přes enormní navýšení vyřízeny v co nejkratším čase, přistoupila pojišťovna k posílení personálních kapacit.