Prasklo vám v domě topení, zlomili jste klíč v zámku? Neplaťte zbytečně

Prasklo vám v domě topení, zlomili jste klíč v zámku nebo vás postihla jiná nečekaná událost, kterou je třeba rychle vyřešit? Většinou, v nastalé vypjaté situaci, začneme obvolávat šikovné známé a poté nejbližší řemeslníky. Přitom je dost pravděpodobné, že máme sjednané pojištění domácnosti zahrnující i asistenční služby, které nám podobné situace mohou značně usnadnit. Vyplatí se proto znát přesný rozsah našeho pojištění a naučit se asistenční služby využívat na maximum. Můžete tak ušetřit rodinné finance i vlastní nervy.  

Ilustrační fotografie
reklama

Sehnat schopného instalatéra nebo topenáře není snadné ani v případě dlouho plánovaných akcí, při nečekaných nehodách, kdy je třeba rychlý zásah, je to mnohdy nereálné. Zkušených řemeslníků je dnes nedostatek. Platí však, že včasný zásah odborníka může podstatně eliminovat škody, které nehoda v domácnosti způsobí. To je také jeden z důvodu, proč lidé při sjednávání pojištění domácnosti stále častěji využívají také nabídku asistenčních služeb. „Asistence je k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. V případě nehody pak stačí zavolat na pohotovostní linku a operátor na místo obratem vyšle odborníka, který nepříjemnou situaci pomůže vyřešit,“ vysvětluje Jan Vlček, obchodní ředitel Slavia pojišťovny.

Často se však stává, že si lidé v kritické situaci na sjednané služby nevzpomenou a zbytečně tak nevyužijí dostupnou možnost vyřešit havárii zdarma a bez větší námahy. Jaké jsou nejčastější nehody, se kterými mohou asistenční služby pomoci? „U Slavia pojišťovny klienti v rámci domácích asistencí nejčastěji volají na bezplatnou pomoc zámečníky, instalatéry a elektrikáře. Mezi nejfrekventovanější nehody patří zabouchnuté dveře, rozbitá okna či ucpané odpady. Zkrátka nepříjemnosti, které všichni důvěrně známe,“ vyjmenovává Jan Vlček ze Slavia pojišťovny.    

Asistenční služby vám pomohou v místě, pro které je sjednána pojistná smlouva. Ve smlouvě s pojišťovnou je také uvedena frekvence zásahů asistenční služby (kolikrát za rok je možné služby využít) a finanční limit plnění pro jednotlivé případy.  

V dnešní uspěchané době nabízí asistenční služby užitečnou pomoc. Nečekané nepříjemnosti, které provoz domácnosti pravidelně přináší, zvládnete vyřešit rychle a navíc ušetříte náklady za práci řemeslníků.    

Témata: pojišťovny | bydlení

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky