Životní pojištění má více než polovina Čechů

Více než polovina Čechů má sjednané životní pojištění. Každý třetí pojištěný za ně platí částku do 500 korun měsíčně. To jsou zjištění průzkumu společnosti STEM/MARK pro Pojišťovnu České spořitelny. Průzkum také potvrdil značný rozdíl mezi pojištěním živitelů rodin a samoživitelů. Zatímco u živitelů rodin je medián měsíční platby 1 000 korun, u samoživitelů je to výrazně méně – 550 korun.

Ilustrační fotografie
reklama

 „Naši klienti v roce 2015 průměrně za FLEXI životní pojištění zaplatili 630 korun měsíčně, je tedy cenově dostupné pro každého,“ komentuje výsledky průzkumu Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny a doplňuje: „Nižší pojistné však může znamenat nedostatečné krytí klíčových životních rizik. Pojištění je proto velice důležité nastavit tak, aby sjednaná rizika a jejich pojistné částky dostatečně pokryly dlouhodobý výpadek příjmu. Výslednou pojistnou částku doporučujeme nastavit na dvojnásobek až pětinásobek obvyklého ročního příjmu. Při výběru pojištění je tedy důležité orientovat se nejen podle ceny, ale je potřeba počítat s dostatečným finančním zabezpečením pro nenadálé životní situace.

Podle průzkumu za pojištění platí třetina pojištěných do 500 korun měsíčně a čtvrtina více než 1 000 korun měsíčně. Pětina za ně měsíčně zaplatí částku od 501 do 700 korun a další pětina od 701 do 1 000 korun měsíčně.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky