Prokleté pondělí? V tento den zůstaňte raději doma, radí pojišťovna

Pondělí nemá zrovna nejlepší image. Internet je přímo zaplavený vtipy, které tento den vykreslují jako mezinárodní den smutku, úzkostí a depresí. Allianz se rozhodla otestovat, nakolik se představy blíží realitě, a zkontrolovala statistiky všech pojistných událostí od roku 2015. Výsledek je jednoznačný – v pondělí zůstaňte raději doma.

Ilustrační fotografie
reklama

Problémy můžou nastat už cestou do práce. Statistiky Allianz za první tři čtvrtiny letošního roku ukázaly, že nejvíce škod z povinného ručení i havarijního pojištění vzniklo právě v pondělí. A zatímco u povinného ručení je počet pondělních škodných událostí dlouhodobě srovnatelný s pátkem, škod z havarijního pojištění bylo za poslední čtyři roky v pondělí vždy suverénně nejvíce z celého týdne.

Pokud se i přesto do práce vydáte a žádná nehoda vás cestou nepotká, stále nemáte vyhráno. Pojišťovna zjistila, že téměř pětina všech pojistných událostí v rámci pojištění podnikatelů a průmyslu od roku 2015 se odehrála v pondělí. Konkrétně přes 19 %. Chtělo by se namítnout, že pracovní týden má pět dní, tudíž číslo je odpovídající, ale bohužel – během celého víkendu firmy průměrně nahlásí zhruba stejné množství škod jako za jeden pracovní den.

Do práce se vám už v pondělí rozhodně nechce a přemýšlíte, co s volným dnem? Ani výletovat vám začátkem pracovního týdne rozhodně nedoporučujeme. V letech 2015 – 2017 nám klienti za pondělky naúčtovali nejvíce náhrad škod za léčebné výlohy v rámci cestovního pojištění. Během prvních tří čtvrtin letošního roku sice v této kategorii pondělí jen o kousek předběhla středa, ale není ještě všem dnům roku 2018 konec…

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky