Jak vybrat ten správný vysavač na dřevěné podlahy?

V tomto případě pro vás je nejdůležitější vlastností to, jak šetrně je provedena sací hlavice. Věnujte proto při výběru pozornost této části. Obecně jsou dřevěné podlahy, co se náchylnosti k poškození týká, mnohem citlivější než laminátové.

Ilustrační fotografie
reklama

Ať je podlahová krytina ošetřena jakýmkoli způsobem, každodenní opakované přejíždění umělé hmoty nebo jiného tvrdého materiálu hubice zanechá časem stopy na každém laku.

„Co se týká rotačního kartáče, ten by měl jít vypnout a úplně schovat do sací hlavice, nebo ještě lépe by měl vysavač obsahovat speciální hlavici na citlivé povrchy. Rotační kartáč kvůli nebezpečí poškrábání na citlivé podlaze nikdy nepoužívejte, nehledě k tomu, že zde sací hlavice s rotujícím kartáčem špínu namísto vysátí „odstřelí“ do jiné části místnosti,“ říká Martin Pitoňák, produktový manažer značky Dirt Devil ve společnosti BaSys CS.

Lehký bezdrátový (akumulátorový) bezsáčkový vysavač, který je kromě turbo kartáče na koberce dodáván i se speciální hubicí na šetrné vysátí dřevěných podlah. Snadno z něj vyjmete praktický ruční vysavač, se kterým uklidíte doslova kdekoli, i v autě bez dosahu elektrické zásuvky.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky