Olivový olej zázrak přírody. Znáte jeho blahodárné účinky?

Na trhu je spousta léků, medikamentů a kosmetických přípravků. Co si ale vybrat? Složení je natolik různorodé, že z toho jde hlava kolem. Zkuste se na chvilku zastavit a vrátit se zpět k přírodě.

Ilustrační fotografie
reklama

Španělský vědecký tým nedávno zkoumal vliv a využití různých olejů při smažení a na zvyšování krevního tlaku. Závěry byly více než jednoznačné. Vedoucí týmu může všem lidem na světě doporučit jen jediné, a to používání olivového oleje a vyhození fritovacího hrnce do koše.

Ve Španělsku také zjistili, že jedině olivový olej má na lidské zdraví prospěšné účinky a nepůsobí zvyšování krevního tlaku. Ale ani tento kvalitní olej není zdraví prospěšný, používá-li se na smažení několikrát po sobě. Takže jednou a dost. 

Olivový olej je ale od pradávna více než - li pomůcka v kuchyni, lék. Vznikly vědecky podložené způsoby léčení, které prokazují blahodárnost olivového oleje na organismus. A jak na to? Zásada je jednoduchá: spočívá v tom, že kloktáme, cucáme, sajeme, žmouláme v ústech olej a při tomto volném a nenásilném pohybu organismus vykonává léčení - čistí se. Někdy se lidé neumějí smířit s tím, že takový jednoduchý a prostý způsob léčení má takové překvapující výsledky. Asi na vše potřebujeme léky.

Ale pozor, tímto jednoduchým způsobem je možno léčit buňky a tkáně a všechny orgány těla. Procedura by se měla provádět nejlépe ráno před jídlem na lačný žaludek a potom před spaním. Přes den je možno léčbu aplikovat i vícekrát. Ve vyplivnuté tekutině se nachází velké množství původců různých chorob a zhoubných novotvarů. V organismu se zvětšuje výměna tekutin jako výsledek změny složení. A tím se zlepšuje výměna látková a získáváme zdraví!

Tuto proceduru lze použít při: bolestech zubů, hlavy, paradentóze, chorobách krve, ekzémech, při otocích, nemocech žaludku a jiných nemocech. Používá se hlavně preventivně, ale není na škodu tuto metodu použít i jako doplňkovou při zhoubných novotvarech a infarktech.

Dále je možné olej využít i zevně. Jakožto kosmetický "zkrášlovač". U řady potíží nám mohou přírodní prostředky pomoci lépe než cokoli jiného. A právě tehdy může nastoupit na scénu olej. Pamatujte, že čím šetrněji jsou rostliny zpracovány, tím je jejich působení účinnější. Lisování za studena je nejstarší a nejšetrnější způsob získávání oleje z rostlin. V takto vyrobeném oleji zůstává maximum cenných látek v přirozeném stavu, tak jak je dokáže lidské tělo nejlépe zužitkovat. Přírodní oleje lisované za studena se bohužel při výrobě kosmetických prostředků používají minimálně.

Základem většiny olejů nebo krémů na trhu jsou oleje minerální, které jsou získané z ropy, s nulovým obsahem cenných látek používaných běžně i při výrobě dětské kosmetiky a oleje rafinované, které procházejí řadou mnoha procedur při vysokých teplotách, čímž většinu cenných látek a vitamínů ztrácejí. 

Vsaďte tedy na panenský olivový olej lisovaný za studena. Je běžně dostupný v supermarketech, stačí jen číst pečlivě etiketu a nešetřit. Tento olej proniká až do nejhlubších vrstev pokožky, působí komplexně a složení se nejvíce podobá složení tuků našeho těla.

Tento olej působí blahodárně při kožních onemocněních, zlepšuje stav pleti, regeneruje pokožku i tkáně, podporuje prokrvení kůže. panenské oleje jsou velmi dobře snášeny a nevyvolávají alergické reakce.

Zkuste vsadit na přírodu a vyřaďte ze svého nočního stolu veškeré přípravky s alkoholem a parabeny. Chvilkově možná pomáhají, ale z dlouhodobého hlediska je účinek naprosto opačný. Myslete dopředu a uvidíte, že to bude stát za to. Vaše pokožka i tělo vám poděkují.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky