Počasí do konce srpna? Tropy, pak tragédie

Česko si během července užije ještě několik tropických dní. Srpen už na ně ale příliš bohatý nebude, opět se ochladí, a tentokrát nadobro.

Ilustrační fotografie
reklama

Vyčasit by se mohlo až během víkendu, přičemž se objeví i tropy. Ty mohou Česko sužovat celý příští týden, doprovodí je ale bouřky.

Situace se nezlepší ani na konci měsíce. V průběhu čtvrtého týdne může Česko nadále sužovat tropické počasí a deště se prakticky nedočkáme.

Pátý a poslední červencový měsíc se opět ponese v duchu vysokých teplot, mohli bychom se ale znovu dočkat silných bouřek. Ani ty ale Česko příliš neochladí.

Vedro přetrvá i do začátku srpna, kdy by v průběhu prvního týdne tohoto měsíce mohlo dosahovat až extrémních teplot. Poté se ale prudce ochladí od druhého srpnového týdne se několik dní tropů nedočkáme.

Namísto toho se přiženou srážky, které ale nepotrvají příliš dlouho. Od poloviny srpna začnou teploty opět prudce stoupat.

Poslední srpnová dekáda ale nebude moc povedená. Tropická vedra sice zmizí, zároveň se ale pořádně ochladí. Konec měsíce navíc proprší.

Témata: počasí | léto | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky