Předpověď počasí: Víme, kdy přijde do Česka jaro

Počasí v Česku v posledních dnech připomínalo spíše konec zimy než polovinu jara. To se ale v polovině týdne změní, stejně jako o nadcházejícím víkendu ale nevydrží vysoké teploty moc dlouho.

Ilustrační fotografie
reklama

V úterý ráno nás čeká nejchladnější počasí. Teploty klesnou až na -2 °C. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají jen na 10 až 14 °C. Obdobně na tom budeme ve středu, kdy nejnižší noční teploty klesnou na +3 až -1 °C.

Přes den ale bude znatelně tepleji. Nejvyšší denní teploty totiž vyrostou na 15 až 19 °C a aspoň na chvíli připomenou jarní počasí. Nevydrží ale dlouho. Hned ve čtvrtek se opět zatáhne a ochladí.

Hrozí i déšť nebo přeháňky, nejnižší noční teploty ale už pod nulu neklesnou. Naopak vystoupají až na 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyrostou jen mírně, a to na 13 až 17 °C.

Obdobná situace bude panovat v pátek, kdy v noci zůstanou teploty stejné, během dne se ale oteplí na 14 až 18 °C. A tím to neskončí, o víkendu totiž bude příznivější počasí.

V sobotu se totiž opět vrátí jarní teploty. Ty nejnižší noční teploty sice klesnou na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty ale vystoupají opět na příjemných 15 až 19 °C. Zde se ale neudrží dlouho, od neděle se opět ochladí.

Témata: počasí | jaro | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky