Počasí přinese teplotní šok. Mráz, sníh a léto? Česko si příští dny užije

Jako na houpačce. Tak by se dalo stručně charakterizovat počasí, které zasáhne Česko v následujících dnech. Zatímco jeden den bude mrznout a sněžit, druhý den přijdou letní teploty. Pak se opět prudce ochladí.

Ilustrační fotografie
reklama

Největší teplotní šoky zasáhnou Česko o víkendu. V sobotu se na většině území objeví občasný déšť nebo přeháňky, ev vyšších polohách bude i sněžit. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty vyrostou na 8 až 12 °C. 

V neděli teploty prudce vzrostou. Bude sice panovat zvětšená oblačnost a místy se objeví déšť, nejnižší noční teploty ale vyrostou na 7 až 3 °C a nejvyšší denní teploty dokonce na 16 až 20 °C.

V pondělí se ale prudce ochladí. Na většině území se objeví přeháňky a v polohách nad 600 m dokonce sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, v západní polovině Čech až na 0 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 5 až 9 °C.

Po zbytek týdne bude většinou oblačno, místy se objeví přeháňky, od středních poloh dokonce sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou až na -4 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou z 4 až 8 °C na 9 až 14 °C.

Témata: počasí | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky