Češi milují skupinu Queen. Film Bohemian Rhapsody se stal nejvýdělečnějším filmem

Film Bohemian Rhapsody za 14 týdnů promítání v České republice vydělal 222,6 milionu korun, čímž překonal dosud nejvýdělečnější snímek v českých kinech Avatar. Jeho tržby jsou 219,6 milionu korun. Vyplývá to z údajů, které dnes na webu zveřejnila Unie filmových distributorů. Film o skupině Queen a jejím zpěvákovi Freddiem Mercurym, který tvůrcům vynesl Zlatý glóbus za nejlepší drama a zlatou sošku glóbu pro nejlepšího herce (Rami Malek), v Česku v kinech vidělo 1,43 milionu diváků.

film Bohemian Rhapsody
reklama

Snímek nazvaný podle jedné z nejznámějších písní skupiny zachycuje život extravagantního frontmana Queen od jejího založení až po slavný koncert Live Aid. Film mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny a často napjaté vztahy v kapele, kterou vedle Mercuryho tvořili kytarista Brian May, bubeník Roger Taylor a baskytarista John Deacon. Nejvíce prostoru je však věnováno Mercurymu, jeho rozpolcené osobnosti i jeho komplikovaným vztahům s rodinou a životnímu vystřízlivění poté, co onemocněl AIDS.

Britsko-americký v aktuální víkendové návštěvnosti kin v Česku na druhé místo odsunula komedie režiséra a scenáristy Martina Horského Ženy v běhu. Film vypráví o běhu matky a jejích tří dcer za rodinným štěstím a splněním přání jejich zemřelého otce. O premiérovém víkendu přilákal do kin téměř 178.000 diváků, kteří v pokladnách nechali bezmála 27 milionů korun.

Bohemian Rhapsody (2018) oficiální HD trailer (1:44) | zdroj: CinemArt


Na třetí místo z druhého klesl americký rodinný film Psí domov, který dva týdny po premiéře vidělo 65.000 lidí a na tržbách celkem vydělal 9,2 milionu korun. Na čtvrtém místě si také o jednu příčku pohoršila animovaná komedie Raubíř Ralf a internet. Videoherní záporák Ralf a jeho malá kamarádka Vanilopka von Šmak za měsíc přilákali do kin přes 133.000 návštěvníků. Na pátém místě vstoupil do žebříčku americký thriller Úniková hra, na který o víkend dorazilo téměř 22.000 diváků.

Z tuzemské tvorby se na konec první desítky dostala pohádka režiséra Marka Najbrta Čertí brko, kterou za deset týdnů vidělo 309.000 lidí.

První únorový čtvrtek bude mít premiéru pokračování animovaného filmu Lego® příběh, česká komedie Jiřího Mádla Na střeše, časosběrný dokument režiséra Pavla Jurdy Dobrý život sokola Bendy, historický a dramatický film Marie, královna skotská, švédská krimi Goliáš, americký horor Potomek a hudební dokument Metallica - koncert v Nimes.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky