Jak si užít konec podzimu? Netradičně!

Letošní podzim se představil doslova v plné kráse. Příroda čarovala s barvami, sluneční paprsky hřály nepřetržitě několik týdnů a na podzimní chmury tak nikdo neměl ani pomyšlení. V posledních dnech však sychravé počasí, plískanice a brzká tma značí, že ten pravý podzim se alespoň na několik dní hlásí o slovo. Lze si tento „nečas“ vůbec nějak užít? Jednoznačně ano!

Ilustrační fotografie
reklama

Podzim jak ho neznáte

Chcete si zamilovat podzim a zároveň utéct před vánočním stresem? Vyrazte do Londýna – mrholení, větrné počasí a mlha nad Temží dodává celé metropoli atmosféru, kterou jednoduše nemůžete nemilovat. A nejenom Londýn, ale i další evropská města mají na podzim výjimečnou atmosféru, kterou je škoda „neochutnat“. Například v portugalském Portu můžete využít typicky krásného podzimního počasí a na terasách vináren popíjet portské víno, v belgických Bruggách, které svými širokými i uzoučkými kanály připomínají Benátky, zase v útulných kavárnách vychutnávat pravou belgickou čokoládu.

Nechte se okouzlit divadlem

S trochou nadsázky se dá říci, že divadelní sezóna přichází ruku v ruce s podzimem. Kdy jindy tedy vyměnit pohodlné letní oblečení za elegantní šaty, upravit se a vyrazit za kulturou? Nezaměnitelné prostředí divadelních stěn, kde se již od samého začátku stáváte součástí představení, vás jistě obohatí na duši a zažene i ty nejchmurnější nálady. Na divadle je navíc nejlepší to, že žádná dvě představení nejsou stejná – pokaždé je zde totiž jiná energie, jiné emoce a hlavně živí herci se všemi svými přednostmi a nedostatky.

Zábava bez výčitek

Déšť, vítr, sychravo a brzké stmívání nejsou pro většinu z nás ničím příjemným. Pokud ovšem o trochu pootočíme úhel pohledu, jejich příznivá tvář se obratem ukáže. Toto nepříznivé počasí nám totiž umožňuje zachumlat se bez výčitek do deky s horkým čajem či sklenkou červeného a pustit si oblíbený seriál, otevřít pěknou knihu nebo si zábavnou formou prověřit své literární znalosti. Knihkupectví Martinus totiž připravilo právě na tyto sychravé dny pro všechny knihomoly oblíbenou Knižní šifru, jejímž prostřednictvím můžete načerpat inspiraci ke čtení pro sebe, ale i na dárky k Vánocům.

Dechberoucí pohled z hor

Tak, jako je nejkrásnější pohled na svět z hřbetu koně, je zase z hřbetu hor nejkrásnější pohled na podzim. Pokud jste tedy ještě neviděli podzim na horách, rozhodně byste měli. A to jak v krásném počasí, tak i v tom méně příznivém. Jen z vrcholků hor totiž můžete spatřit dechberoucí paletu barev, kterou umí vyčarovat jen příroda, a naopak nikde jinde nemá podzimní vítr a mrholení takovou sílu a atmosféru, jako právě na horských cestách a stezkách.

Témata: podzim | lidé | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky