Musk zakázal zaměstnancům Twitteru práci z domova, nevyloučil bankrot

Nový majitel Twitteru Elon Musk v prvním e-mailu zaměstnancům napsal, že již nebudou moci pracovat z domova. Na následném setkání s pracovníky nevyloučil možnost, že firma zbankrotuje.

Twitter
reklama

E-mail odeslaný ve středu pozdě večer Musk zaměstnancům Twitteru napsal, aby je podle svých slov připravil na "těžké časy", uvedla agentura Bloomberg. V souvislosti se zákazem práce z domova sdělil, že od pracovníků očekává, že budou trávit nejméně 40 hodin v kanceláři, a to až na výjimky, které osobně schválí. E-mail zároveň uvádí, že nelze přikrášlit zprávu o ekonomickém výhledu a o tom, jak společnost ovlivní.

Při dnešním setkání se všemi zaměstnanci firmy Musk uvedl, že neumí odhadnout vývoj dosavadních příjmů v tomto roce a také že nemůže vyloučit bankrot firmy, napsala agentura Reuters s odvoláním na web Platformer.

Musk, nejbohatší člověk na světě, minulý měsíc koupil Twitter za 44 miliard dolarů a ve společnosti od té doby zahájil dramatické změny, včetně propuštění zhruba poloviny zaměstnanců a většiny vedení s cílem snížit náklady. Podle Muska firma prodělává čtyři miliony dolarů denně a potýká se s masivním poklesem příjmů v důsledku tlaku aktivistů na inzerenty, aby na tuto platformu neumisťovali reklamu.

Zároveň Musk spustil systém předplatného za osm dolarů, v jehož rámci uživatelé mimo jiné získají u svého účtu modrou ikonu, která slouží k označování ověřených profilů. Musk v e-mailu zaměstnancům sdělil, že chce, aby předplatné tvořilo polovinu příjmů Twitteru.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky