Módní řetězec Celio požádal o ochranu před věřiteli. Kvůli viru přišel na tržbách o 100 milionů eur

Francouzský oděvní řetězec Celio požádal kvůli dopadům koronaviru o ochranu před věřiteli. Žádost se týká holdingové společnosti Celio International a francouzské dceřiné firmy Celio France, ale nezahrnuje další zahraniční aktivity, včetně zahraničních dceřiných společností a obchodů provozovaných formou franšízy. Informoval o tom list L'Echo.

Celio
reklama

Celio se specializuje na módu pro muže. Firma uvedla, že na její hospodaření mělo vážné dopady omezení pohybu kvůli snaze zmírnit šíření nemoci covid-19 v mnoha zemích. Firma proto musela na dva měsíce zavřít po celém světě svých 1585 obchodů. Kvůli tomu přišla mezi březnem a květnem na tržbách o 100 milionů eur (2,7 miliardy Kč). Nadále zůstává uzavřeno téměř 300 obchodů firmy.

Firma uvedla, že není schopna dosáhnout dohody s bankami. Proto se rozhodla požádat o soudní ochranu před věřiteli. To jí umožní pokračovat v otevírání obchodů, čímž si zajistí příliv peněz, a také v transformaci, zatímco bude jednat o své záchraně. Celio působí v 60 zemích a má po celém světě více než 4000 zaměstnanců, poznamenal server RetailDetail.eu.

Společnost Celio byla založena v roce 1978, na francouzském trhu má zhruba šestiprocentní podíl. Loni její tržby ve Francii činily 465 milionů eur.

Témata: Celio | móda | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky