Ministerstvo průmyslu spustilo call centrum pro podnikatele

Ministerstvo průmyslu dnes spustilo call centrum pro živnostníky a podnikatele v návaznosti na dnešní nová opatření kvůli šíření koronaviru.

Ilustrační fotografie
reklama

Informační linka má telefonní číslo: 224 854 444. Ministerstvo o tom informovalo na svém webu.

Resort tak učinil kvůli opatřením, o kterých dnes v noci rozhodla vláda. Od dnešních 06:00 musí být uzavřené obchody s výjimkou prodejen potravin, lékáren, drogerií, čerpacích stanic a některých dalších. Opatření má trvat do úterý 24. března 06:00. Nařízení se týká také například kadeřnických a kosmetických salonů.

Zástupci vlády ale během víkendu jednají o možné konkretizaci nařízení, jednou z možností je výjimka pro drobné stavebniny. Ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO) dnes jednal také se zástupci Hospodářské komory, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů nebo Svazu obchodu a cestovního ruchu.

Se stejnou účinností kabinet zakázal přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb, výjimkou je například zaměstnanecké stravování. Restaurace také mohou jídlo vydávat okénkem. Od dnešních 06:00 také platí zákaz provozu heren a kasin.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky