Automobilky v Evropě zastavují kvůli koronaviru výrobu

Výběr automobilek v Evropě, které kvůli šíření nového typu koronaviru zastavují výrobu (řazeny abecedně).

Ilustrační fotografie
reklama

BMW - Německá automobilka BMW dnes oznámila, že kvůli koronaviru na více než čtyři týdny zastaví výrobu ve všech svých evropských závodech. Přerušení produkce je zatím plánováno do 19. dubna.

Daimler - Německý koncern, do kterého patří značka Mercedes, v úterý 17. března oznámil, že se kvůli koronaviru rozhodl přerušit většinu své výroby v Evropě, zatím na dva týdny. Většinu továren má v Německu, velkou továrnu má například i v Maďarsku.

Fiat Chrysler (FCA) - Italsko-americká skupina se rozhodla uzavřít své závody v pondělí 16. března. Odstávka má trvat do 27. března. Opatření se týká šesti provozů v Itálii a po jednom v Polsku a Srbsku.

Ford Motor - Americká automobilka oznámila dočasné přerušení výroby v Evropě v úterý 17. března. Hlavní závody má v Německu, Británii, Španělsku a Rumunsku.

Jaguar Land Rover (JLR) - Britská automobilka Jaguar Land Rover (JLR) od pátku 20. března dočasně zastaví výrobu ve svém závodě v Nitře. Jaguar Land Rover spadá pod indickou skupinu Tata Motors.

Nissan - Japonská automobilka Nissan zastavila provoz ve svém závodě v severovýchodní Anglii, která je největší továrnou na výrobu aut v Británii.

PSA - Francouzský výrobce automobilů, pod kterého spadají značky Peugeot, Citroën, DS, Opel a Vauxhall, se rozhodl uzavřít své závody ve Francii, Španělsku, Polsku, Británii, Portugalsku, Německu a na Slovensku v pondělí 16. března. Odstávka má trvat do 27. března.

Renault - Francouzská automobilka uzavřela svých 12 továren ve Francii v pondělí 16. března.

Toyota - Japonská automobilka, po Volkswagenu druhá největší na světě, v úterý 17. března oznámila, že uzavře své továrny v Portugalsku a ve Francii.

TPCA - Automobilka Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA), která vyrábí v Kolíně, přeruší výrobu dnes. Další výrobce automobilů v České republice, jihokorejská automobilka Hyundai Motor, podle pondělních zpráv bude v Nošovicích dál vyrábět za přijetí dalších zpřísňujících hygienických opatření uvnitř závodu. Odbory ale požadují 14denní karanténu pro zaměstnance, čímž by se výroba zastavila.

Volkswagen - Německá automobilová skupina Volkswagen, největší výrobce aut na světě, oznámila v úterý 17. března, že kvůli koronaviru uzavře na dva až tři týdny své evropské závody. Týká se to i provozů automobilky Škoda Auto v Mladé Boleslavi, Kvasinách a ve Vrchlabí. Některé závody byly uzavřeny už dříve kvůli logistickým problémům způsobeným šířením nákazy. Skupina vlastní celkem 12 značek. Patří mezi ně značky osobních automobilů Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche, značky nákladních aut MAN a Scania a rovněž užitkové vozy Volkswagen a motocykly Ducati.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky