Amazon potřebuje 125 tisíc lidí, zvýší nástupní mzdu

Největší internetový prodejce Amazon potřebuje dalších 125.000 zaměstnanců do logistiky a dopravy. Aby je nalákal, zvedne nástupní mzdu na 18 dolarů (386 Kč) z dosavadních 17 dolarů na hodinu. Agentuře Reuters to sdělil viceprezident donáškové služby Amazonu Dave Bozeman. Firma, který je po Walmartu druhým největším zaměstnavatelem ve Spojených státech, se podobně jako jiné společnosti potýká s nedostatkem zaměstnanců na trhu práce.

Ilustrační fotografie
reklama

V některých oblastech nabízí Amazon i nástupní bonus 3000 dolarů (64.400 Kč). Lidé si tak po nástupu přijdou na trojnásobek částky, jakou společnost nabízela před čtyřmi měsíci.

V roce 2018 Amazon stanovil minimální hodinovou mzdu na 15 dolarů. Teď začal zaměstnancům nabízet i bonusy, jako je financování školného.

Amazon podle Bozemana teď nabírá zaměstnance, aby udržel v provozu 100 nových logistických center, které tento měsíc otevírá. Přibudou ke 250, které už firma letos zprovoznila. Amazonu prospěla pandemie, protože lidi přiměla nakupovat ještě více na internetu než v kamenných obchodech.

Amazon teď po celém světě zaměstnává přes 1,3 milionu lidí. V loňském roce firma přijala půl milionu lidí, upozornila agentura AP.

Amazon působí i v České republice - v Dobrovízi otevřel v roce 2015 distribuční centrum. Mzdy firma zvedá i českým zaměstnancům. V červenci oznámila, že jim bude na vstupních pozicích platit 182 Kč na hodinu, takže budou vydělávat nejméně 32.411 korun hrubého měsíčně.

Témata: Amazon | práce | usd | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky