Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amazon hodlá přijmout dalších 55 tisíc nových zaměstnanců

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Americký internetový obchod Amazon hodlá přijmout dalších 55.000 nových zaměstnanců, z toho zhruba 40.000 ve Spojených státech. Oznámila to dnes firma. Dodala, že tento nábor se týká korporátních a technologických pracovních míst. Podle agentury AP firma navíc najímá tisíce pracovníků pro distribuci zboží zákazníkům.

Amazon podle svého šéfa Andyho Jassyho potřebuje nové zaměstnance kvůli rozšiřování aktivit v maloobchodě, cloudových službách a reklamě. "Amazon pokračuje v rychlém růstu," uvedl Jassy, který v čele Amazonu nedávno nahradil zakladatele Jeffa Bezose.

Amazon nyní po celém světě zaměstnává přes 1,3 milionu lidí. V samotném loňském roce firma přijala půl milionu lidí, napsala agentura AP. Amazon však nadále čelí kritice kvůli svému přístupu k zaměstnancům. Americký odborový svaz Teamsters v červnu například uvedl, že firma své zaměstnance vykořisťuje, a to mimo jiné nízký mzdami a tlakem na vysoké pracovní výkony.

Amazon je největším internetovým obchodem na světě. Patří mezi podniky, které těžily z dopadů pandemie covidu-19. Šíření koronaviru totiž vedlo k dočasnému uzavření řady kamenných prodejen, takže domácnosti začaly více nakupovat prostřednictvím internetu. Bezos je podle aktuálních údajů agentury Bloomberg nejbohatším člověkem na světě s majetkem v hodnotě 200 miliard dolarů (4,3 bilionu Kč).

Témata:  Amazon

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy