Facebook vstoupí na burzu třetí týden v květnu

Údajně v třetím květnovém týdnu by měla nejrozšířenější sociální síť Facebook začít veřejné obchodování svých akcií. V úterý o tom s odvoláním na několik dobře informovaných zdrojů informoval oborový server All Things D.

reklama

„Protože americká Komise pro cenné papíry a burzy obvykle potřebuje kolem tří až čtyř měsíců na posouzení žádostí, musel by jí Facebook požadované dokumenty dodat nejpozději během února. To samozřejmě za předpokladu, že by dokumenty byly v pořádku a komise by po Facebooku nepožadovala žádná dodatečná podání,“ napsal server s tím, že Facebook stále řeší pochybnosti o bezpečnosti osobních údajů.

IPO Facebooku by mělo být jedním z největších v historii internetu, ocenění společnosti převýší podle odhadů 100 miliard dolarů (cca 2 bil. Kč).

Facebook by měl od nových investorů vybrat asi 10 miliard dolarů. Společnost v minulém roce dosáhla příjmů ve výši necelých čtyř miliard dolarů, o rok dříve to byly zhruba dvě miliardy. Pravidelných uživatelů má nyní přes 800 milionů a podle některých analytiků již v létě letošního roku pokoří miliardovou hranici.

Témata: facebook

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky