Řetězec Ahold byl ohrožen insolvencí

Krajský soud v Brně ve čtvrtek odmítl insolvenční návrh na obchodní řetězec Ahold Czech Republic, podle soudu návrh neobsahoval všechny náležitosti, které obsahovat měl. Vyplývá to z internetové verze insolvenčního rejstříku.

660
reklama

Řetězec čelil insolvenčnímu řízení jeden den. Soud jej zahájil ve středu na návrh společnosti Zanap Liberec, podle návrhu jí obchodní řetězec dluží včetně úroků z prodlení, penalizací a faktur za ušlý zisk přes šest milionů korun.
 
Soud návrh ale odmítl s tím, že neobsahuje všechny náležitosti, které obsahovat má. Chyběly v něm například podstatné informace o dalších věřitelích společnosti Ahold. Podle soudu insolvenční návrh neobsahoval "konkrétní a úplné vylíčení rozhodujících skutečností, které osvědčují úpadek dlužníka," jak stojí v materiálu.
 
"Dnešní rozhodnutí Krajského soudu v Brně potvrdilo naše slova, že se jednalo o bezdůvodnou a neopodstatněnou aktivitu. Návrh podaný společností Zanap vnímáme jako pokus o poškození dobrého jména naší společnosti a budeme se proti tomu bránit právními prostředky," uvedla Simona Caidlerová z tiskového oddělení společnosti Ahold.

Nizozemská maloobchodní společnost Ahold v Česku provozuje řetězec Albert. Ten tvoří v současné době 225 supermarketů, 55 hypermarketů a 23 benzinových stanic. Celkem 13 000 zaměstnanců prodejen Albert obslouží týdně 3,5 milionu zákazníků. Společnost vykázala na českém a slovenském trhu za rok 2010 operační zisk 253 milionů korun, přičemž tržby za loňský rok činily bez daně z přidané hodnoty (DPH) 42 miliard korun.

Témata: ahold

Doporučujeme

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky