Tipsport propustí přes sto lidí, zavře desítky poboček

Kvůli změnám v loterijním zákoně, kdy sázkové společnosti kromě daně z příjmu musí státu od Nového roku nově odvádět i 20 procent z rozdílu mezi obratem a výší vyplacených výher, chystá Tipsport razantní úsporná opatření. V úterý o tom blíže informoval server Týden.cz.

reklama

"V první fázi připravujeme uzavření asi 50 poboček s více než 100 zaměstnanci," uvedl pro on-line deník Týden.cz Vratislav Randa, předseda představenstva a jeden ze spolumajitelů společnosti. Randa přesto věří, že v průběhu letošního roku dojde k úpravě některých pasáží v zákoně. Nejvíce se totiž hovoří o možném snížení sazby této nové daně z 20 na 15 procent. "Pokud však zůstane tento stav takto nepříznivý, bude zřejmě k propouštění docházet i nadále," dodal Randa, který nově nastavený model zdanění hazardu považuje za prohibitivní.
 
Ostatní velcí tuzemští hráči na trhu sportovních sázek zatím situaci "monitorují". "Zatím žádná konkrétní opatření nepřipravujeme, pobočkovou síť dlouhodobě optimalizujeme," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Bývalý šéf Fortuny Jiří Bunda, který ze společnosti odešel na konci loňského roku, se však loni v listopadu vyjádřil mnohem razantněji. "V případě platnosti takového zákona bychom museli u kamenných poboček přistoupit k jejich výrazné redukci. Řádově bychom jich museli zavřít desítky, možná i přes sto. Nebyly by totiž rentabilní," tehdy řekl Bunda Týdnu.
 
Diplomatický tón zatím volí i u Chance. "Samozřejmě budeme na zmíněnou změnu v zákoně reagovat, v tuto chvíli situaci analyzujeme. Co se týká naší pobočkové sítě, její optimalizace probíhá neustále, stejně jako optimalizace nákladů," uvedla mluvčí společnosti Markéta Světlíková.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky