Nečas vystoupí na hospodářské konferenci v Paříži

Předseda vlády Petr Nečas (ODS) ve čtvrtek večer odletí do Paříže, aby tu o den později vystoupil na mezinárodní konferenci Nový svět a zúčastnil se slavnostní recepce pořádané francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym. Agenturu Mediafax o tom informoval vládní tiskový odbor.

reklama

Konferenci Nový svět pořádá francouzské ministerstvo hospodářství, financí a průmyslu. Letošní ročník nese podtitul Růst, inovace, změna. "Český premiér vystoupí jako hlavní řečník tematického panelu 'Jaké místo pro Evropu v rámci nové mezinárodní rovnováhy?'," uvedl tiskový odbor Úřadu vlády.
 
V Paříži se premiér Nečas setká také se svým francouzským protějškem Françoisem Fillonem. "K tématům společného jednání bude patřit zejména ekonomická a vědecká spolupráce ČR a Francie, aktuální ekonomická situace v Evropě a eurozóně, budoucnost jaderné energetiky, i vývoj ve světě a spolupráce v rámci Severoatlantické aliance," přiblížilo Nečasovo tiskové oddělení.
 
Po skončení konference se předseda české vlády zúčastní také slavnostní recepce pořádané prezidentem Francie Nicolasem Sarkozym.
 
Nad budoucností Evropy se budou na konferenci v Paříži společně s Nečasem zamýšlet například ministr financí Francie Francois Baroin, ekonom Jean-Paul Fitoussi, ministr financí Polska Jacek Rostowski nebo místopředseda Evropské komise a komisař pro průmysl a podnikání Antonio Tajani.
 
K dalším účastníkům konference bude patřit také italský premiér Mario Monti, představitelé nejvýznamnějších technologických a inovačních firem, i zástupci akademické sféry, například americký ekonom Jeffrey Sachs.

Témata: Nečas, Petr

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky