Kellnerova PPF skupuje sjezdovky v Krkonoších

Vedení Svazu lyžařů chce PPF prodat podíly v areálech ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a Hrrachově. Ve středu o tom informují Hospodářské noviny.

reklama

Petru Kellnerovi se otvírají dveře skiareálů v Krkonoších. Jeho skupině PPF se podařilo přesvědčit vedení Svazu lyžařů ČR, který je více než třetinovým vlastníkem areálů ve Špindlerově Mlýně, v Peci pod Sněžkou a v Harrachově, k prodeji akcií do jejích rukou.
 
již 10. ledna se sejde členská konference Svazu lyžařů, která má jednat o další strategii při správě majetku. A výkonný výbor jí doporučí přijmout návrh na prodej podílů ve skiareálech právě PPF. "nabízí zajímavou cenu, jež převyšuje o 17 procent hodnotu stanovenou nezávislým znaleckým posudkem, vypracovaným společností Apogeo," píše vedení svazu v prezentaci, jež mají HN k dispozici.
 
PPF nabízí lyžařům buď 194 milionů za minority ve všech třech firmách, nebo 155 milionů za akcie ve Špindlu a Peci (Harrachov by pak zůstal v majetku svazu). Navíc garantuje PPF lyžařskému svazu finanční podporu na deset let. Kellnerova skupina oslovila s nabídkou odkupu i majoritního vlastníka ČSTV, ten ale čeká na volbu nového vedení.
 
Zájemců o skiareály je více, třeba holding TMR napojený na skupinu J&T či gumárenský magnát Tomáš Němec. "Určitě budeme schopni nabídnout lyžařům více než PPF," řekl listu Igor Rattaj z vedení TMR.

Vedení svazu ale s jinými zájemci než s PPF nejedná. "Nikdo jiný nedal oficiální nabídku," uvedl viceprezident Norbert Pelc.
 
Skupina PPF ve všech třech areálech už dnes kontroluje zhruba dvou- až pětiprocentní podíly prostřednictvím dceřiné společnosti Sazky Sportlease. Získá-li akcie lyžařů, bude ovládat po 40 procentech a bude mít lepší pozici při dalším vyjednávání s ČSTV.

Témata: kellner, petr

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky