Čechy na internetu lákají čínské mobily a kávovary

O které zboží se Češi na internetu před Vánocemi nejvíce zajímají? Podle analýzy společnosti Colpirio táhly v listopadu především čínské mobily a iPhony, levné notebooky, kávovary, kuchyňské roboty, ale třeba také 3D tiskárny, vrtačky, sekery, kozačky, peněženky a kolonožky.

Ilustrační fotografie
reklama

Společnost Colpirio, která umí analyzovat chování internetových uživatelů a na základě toho jim doručovat reklamy, jež pro ně budou s vysokou pravděpodobností relevantní a zajímavé, v průběhu listopadu sledovala, o jaké zboží se Češi na internetu zajímali více než v předchozích 6 měsících. Nárůst zájmu u většiny ze stovek analyzovaných položek souvisel především s vánočními nákupy, zimní sezónou, popřípadě výprodeji konkrétních výrobců či prodejců.

V kategorii mobilních telefonů v listopadu výrazně vzrostl zájem o čínské značky Xiaomi (Xiaomi Redmi 4A a 4x) a Huawei (Huawei P8 Lite a P9 Lite), především v kategorii do 5 tisíc korun, a modely Apple iPhone 6 a iPhone SE, které se oba prodávaly kolem 10 tisíc korun. Zvýšenému zájmu se těšil také náramek Xiaomi MiBand 2. Uživatelé se na českém internetu v listopadu také zajímali o nejlevnější notebooky s cenovkou pod 10 tisíc korun, především šlo o modely Acer Aspire One, Lenovo IdeaPad Yoga a Umax VisionBook. Populární byly také počítačové tablety, například Lenovo TAB3.

V oblasti spotřební elektroniky byl v listopadu patrný zvýšený zájem o televizory LG a Samsung s úhlopříčkou 43 až 60 palců (např. modely Samsung UE43MU6172, Samsung UE50MU6172, LG 43UJ620V, LG F60J5WN4W), novou herní konzoli Microsoft Xbox One X a elektrická vozítka, tzv. kolonožky a hoverboardy. Nadstandardní popularitě se těšily také 3D tiskárny, modelové železnice H0 a autodráhy.

Mezi domácími spotřebiči se největší popularitě těšily kuchyňské roboty (Bosch MUM4880, Kenwood Major a Prospero), kávovary značek DeLonghi, Saeco a Krups a robotické vysavače (např. Vileda ViRobi Slim). Z domácích potřeb byl v listopadu zvýšený zájem o vykrajovátka, formičky na plněné cukroví, razítka na sušenky, tlakové hrnce a šunkovary. Z nářadí přitahovala pozornost aku vrtačka Einhell Blue BT-CD, štípací sekera Fiskars, kompresor Metabo Power 180-5 a rázový utahovák Güde ESS 350. V kategorii módy byl největší zájem o dámské sezónní zboží: sněhule, bundy s kapucí a kozačky. Zvýšený zájem byl také o pánskou zimní obuv, kožené peněženky a tašky.

TOP produkty na českém webu

Einhell Blue BT-CD 14,4 2B aku vrtačka

Apple iPhone 6 32GB space grey

3D tiskárna Renkforce RF100

Fiskars A 19 štípací sekera

Huawei P9 Lite Dual SIM

Lenovo TAB3 7 Essential 16 GB

Zdroj: Colpirio.com, 2017/11

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky