Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Italští zákonodárci odsouhlasili 33miliardový úsporný balík

Italští zákonodárci odsouhlasili 33miliardový úsporný balík

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Italská poslanecká sněmovna v pátek schválila úsporný balík vlády premiéra Maria Montiho ve výši 33 miliard eur. Informovala o tom agentura Reuters.

Pro hlasovalo 495 poslanců, zatímco proti jich bylo 88. Italská vláda tak zároveň získala důvěru poslanců.

Právě Montiho kabinet by měl vést Itálii do konce volebního období, tedy do jara 2013. V posledních týdnech vyvolal právě úsporný balíček, který zahrnuje zvýšení daní a důchodovou reformu, velkou nevoli mezi italskými odbory. To vykrystalizovalo i v řadu stávek přímo v ulicích italských velkých měst. Nyní je řada na italském senátu, přičemž se očekává, že úsporný balík bude schválen i tam ještě před Vánocemi a bude zřejmě i v senátu spojen s dalším hlasování o důvěře.

Témata:  Itálie krize

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy