Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko pomůže Evropě 10 miliardami dolarů

Rusko pomůže Evropě 10 miliardami dolarů

Foto: Grafton

Rusko je podle poradce prezidenta Dimitrije Medveděva ochotno poskytnout prostřednictvím Mezinárodního měnového fondu (MMF) na podporu evropského úsilí o odvrácení dluhové a finanční krize nejméně 10 miliard dolarů. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

"Jsme připraveni přispět svým dílem prostřednictvím Mezinárodního měnového fondu. Zavázali jsme se to udělat. Deset miliard dolarů je minimální závazek," uvedl podle agentury Reuters poradce ruského prezidenta Medveděva v Bruselu před summitem Evropské unie s Ruskem. Lídři Ruska a EU budou během tohoto jednání pravděpodobně diskutovat o možných ruských příspěvcích pro stabilitu v eurozóně. Evropští lídři se na bruselském summitu Evropské unie minulý týden dohodli na tom, že by země eurozóny a další státy měly podpořit v rámci bilaterálních půjček Mezinárodní měnový fond (MMF) finanční injekcí ve výši 200 miliard eur (cca 5,1 bil. Kč), z toho 150 miliard eur by mělo jít od členských zemí eurozóny. MMF tak má získat další finanční prostředky k posílení svých zdrojů na boj s dluhovou krizí.

Témata:  EU Rusko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy