Krize uhodila! ArcelorMittal Ostrava propustí 600 zaměstnanců!

Ze společnosti ArcelorMittal Ostrava a dalších dvou dceřiných společností by mělo odejít k 31. lednu příštího roku 600 zaměstnanců. Agentuře Mediafax to v pátek řekl personální ředitel společnosti Jan Rafaj.

660
reklama

"Společnost tak reaguje na krizi v hutnictví, potřebuje zvýšit efektivitu výroby," vysvětlil personální ředitel.

"Zaměstnancům jsme nabídli velkorysé odstupné ve výši 11 až 24 platů. Mohou je využít nejen pracovníci ArcelorMittal Ostrava, ale i dceřiných společností ArcelorMittal Energy Ostrava a ArcelorMittal Energeering Products Ostrava," řekl Rafaj. Společnost předpokládá, že do 31. ledna odejde zhruba 10 procent ze stávajících 6000 zaměstnanců, s ohledem na organizaci výroby část možná až během prvního čtvrtletí 2012.

Společnost se tak rozhodla kvůli situaci na trhu, kterou ovlivňuje další vlna ekonomické krize. Ta už se podle Rafaje projevila propadem hutního průmyslu ve druhém pololetí letošního roku. Aby ostravská firma mohla konkurovat dalším světovým hutním výrobcům, musí zvýšit efektivitu práce na jejich úroveň. "Hutní produkci tedy snižovat nebude, s nižším počtem zaměstnanců, změnami ve výrobě a její organizaci musí zvednout produktivitu," zakončil Rafaj.

Témata: krize

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky