Evropa směřuje zpět do recese, predikuje Standard & Poor's

Evropská ekonomika podle nejnovější zprávy mezinárodní ratingové agentury Standard & Poor's směřuje opět do recese. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

660
reklama

"Evropa se blíží recesi, jako první zasáhla Španělsko, Portugalsko a Řecko, a ekonomické problémy se nyní přelévají do jádra eurozóny - Francie a Německa," uvedl hlavní evropský ekonom Standard & Poor's Jean-Michel Six.
 
Podle S&P se vyhlídky evropské ekonomiky v poslední době výrazně zhoršily, přičemž nejnovější statistická data naznačují, že Evropa směřuje zpět do recese. Agentura Standard & Poor's to uvedla ve čtvrtek ve své nové zprávě s názvem Hospodářské vyhlídky Evropy: zpět do recese. Ekonomické problémy se podle ní přelévají z okraje eurozóny do jejího jádra.
 
"V současné době očekáváme, že eurozóna se v první polovině roku 2012 ocitne v mírné recesi, ve druhém pololetí se situace nepatrně zlepší," řekl dále Six s tím, že vyhlídky evropské ekonomiky se prudce zhoršily až v posledním měsíci.
 
"Zdůrazňujeme, že rizika ohrožení ekonomického růstu jsou výrazná. Odhadujeme, že naše základní prognóza mírné recese má 60procentní pravděpodobnost, výraznější recese má pravděpodobnost 40procentní," dodal Six.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky