Matka 13 dětí nikdy nepracovala, na dávkách bere statisíce

Britka Joanne Sheppardová byla vlastní dcerou označena za vyžírku. Stalo se tak poté, co vyšlo najevo, že pětačtyřicetiletá matka 13 dětí chce plodit další potomky až do chvíle, kdy už toho nebude schopna. Důvod je prostý - nechce přijít o peníze od státu.

Děti, ilustrační fotografie
reklama

Na příběh velmi neobvyklé rodiny upozornil britský bulvární list The Sun. Podle něj Sheppardová a její partner Gary Bateman (53) od státu získávají asi 30 tisíc liber ročně, tedy asi 950 tisíc korun. Kromě toho mají od státu k dispozici dům s pěti ložnicemi v hodnotě 260 tisíc liber (více než 8 milionů korun).

Sheppardová přitom v životě neodpracovala jediný den, od svých devatenácti však téměř každý druhý rok porodila dítě. Její partner na tom není o moc lépe, zaměstnání nemá už asi 20 let. Naposledy podle dokumentů pracoval v roce 1999.

Kvůli tomu, že má nemocná záda, však Brit dostává 360 liber měsíčně (11,400 korun), dalších 250 liber (8,000 korun) měsíčně dostává na pečovatele, který by se o něj měl starat. Příspěvky zahrnující přídavky na děti a rodinné daňové úlevy v součtu činí 1650 liber měsíčně (52,000 korun). Jejich nájemné ve výši 1,200 liber (38,000 korun) je financováno z kapes daňových poplatníků.

Má matka je vyžírka, je to nechutné

Nejstarší dcera Chelsea ale nemá pro svou matku pochopení a v médiích ji označila za vyžírku. Poté, co Chelsea potkala svého snoubence Steva, se od rodičů odstěhovala, a pár nyní provozuje autodílnu.

V rozhovoru pro The Sun třiadvacetiletá Chelsea řekla: „Chce mít děti, až dokud jich už nebude moci mít víc. Myslím, že je to nechutné. Jsou to vyžírkové. Ona není ten typ člověka, kterého bych chtěla mít v blízkosti svých dětí.“

„Ona dostane vše, co chce. To není správné,“ dodala dcera. List The Sun o reakci požádal i Sheppardovou, která novinářům odpověděla: „Nezajímá mě to.“ Pak jim zabouchla dveře před nosem. Podle listu je její dům plný nejrůznějšího drahého vybavení včetně PlayStation a konzole Xbox, několika televizorů, tabletů a chytrých telefonů. Když k ní novináři přijeli, před domem prý také stály auta – konkrétně Renault Clio, Honda Accord a Mitsubishi Delica.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky