Co znamená vítězství Donalda Trumpa a jaké může mít důsledky pro investory

V amerických prezidentských volbách zvítězil republikánský kandidát Donald Trump. Co jeho vítězství znamená pro USA a globální ekonomiku a jaké jsou důsledky pro investory? Naši investiční experti nastiňují možný dopad na investory a představují potenciální investiční příležitosti. Informuje Fidelity International.

Ilustrační fotografie
reklama

Angel Agudo, Portfolio Manager – US Equities

Angel se domnívá, že po počáteční reakci nebude mít vítězství Donalda Trumpa v dlouhodobém horizontu na chování trhů vliv. Trump je ovšem podle jeho názoru všeobecně vnímán jako člověk, jehož kroky by mohly způsobit bezprecedentní politickou nejistotu. Z daného výsledku by mohly zpočátku těžit státní dluhopisy a zlato, vnímané jako bezpečné útočiště, neboť náladu investorů bude charakterizovat riziková averze.


Nick Peters, Portfolio Manager – Fidelity Multi Asset

Podle Nicka budou trhy interpretovat vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách negativně, neboť Trumpova restriktivní politika v oblasti přistěhovalectví a volného obchodu může snížit růst USA.


Dierk Brandenburg, Senior Sovereign Analyst – Fixed Income

Podle Dierka Trumpovo vítězství vypovídá o tom, že lidé v USA chtějí změnu a jsou připraveni vsadit na Trumpa, přestože jde o riziko. Jeho nepředvídatelné chování v průběhu celé kampaně a jeho neortodoxní názory se trhům nebudou líbit, minimálně ne v krátkodobém horizontu.


Bryan Collins, Portfolio Manager – Asian Fixed Income

Bryan Collins je přesvědčen, že vítězství Donalda Trumpa může vést ke změně aktuálního vývoje na trzích ještě před oficiálním zahájením funkčního období v roce 2017. Americké státní dluhopisy mohou zpočátku zaznamenat růst – po naplnění očekávání dalšího posilování dolaru ve srovnání s ostatními hlavními měnami pak lze očekávat ještě prudší vzestup.

Témata: Trump, Donald | USA | ekonomika

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky