Marksová ocení aktivní seniory

Posílit přípravy na stárnutí populace ve všech aspektech, které s tímto demografickým přerodem souvisí. O tom se bude diskutovat na mezinárodní konferenci „Příprava společnosti na demografické změny“, která se koná 3. a 4. října v Brně. Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová na úvod spolu s premiérem Bohuslavem Sobotkou předá cenu Rady vlády pro seniory a stárnutí populace.

Michaela Marksová /ČSSD/, ministryně práce a sociálních věcí
reklama

„Chceme touto cenou symbolicky poděkovat seniorům, kteří bezplatně věnují svůj volný čas obecně prospěšným činnostem, vedou seniorské, mezigenerační nebo zájmové organizace, podporují aktivity v rámci dobrovolnictví nebo sami jako dobrovolníci ve svém volném čase působí,“ uvedla ministryně Marksová.

Na konferenci, která reaguje na to, že česká populace rychle stárne, vystoupí se svým projevem předseda Senátu Milan Štěch, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula, předseda Odborné komise pro důchodovou reformu Martin Potůček, a další čeští i zahraniční experti na problematiku demografie, trhu práce, územního plánování, ochranu lidských práv a na další okruhy spojené se stárnutím a seniorskou tematikou. Podrobný program konference, kterou pořádá Ministerstvo práce a sociálních věcí na toto téma a v tomto rozsahu vůbec poprvé, najdete pod odkazem www.mpsv.cz/cs/14764.

Součástí konference bude také slavnostní večer věnovaný oceněným seniorům, Radě vlády pro seniory a stárnutí populace a podpoře pozitivního vnímání seniorů ve společnosti. Večer bude zahajovat ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier.

Na Cenu Rady vlády pro seniory a stárnutí populace bylo nominováno celkem 42 osob a 16 kolektivů, jejich podrobný seznam je zveřejněn na adrese http://www.mpsv.cz/cs/16442. Všem nominujícím organizacím i nominovaným osobám a kolektivům srdečně děkujeme a držíme palce při vyhlašování cen. 

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky