Školákův první školní den. Jak ho správně naplánovat?

Je to tady. Z kdysi malého miminka vyrostl budoucí školák, kterému se otevírá další devítiletá etapa jeho života. Poradíme vám, jak zvládnout první školní den co nejlépe. Dítě pak může mít z nástupu do školy pěkný zážitek.

Škola, ilustrační fotografie
reklama

Ne všechny školy mají harmonogram prvního dne stejný. Děti tam mohou být pár minut, hodinu, ale taky celé dopoledne. Tyto informace si proto ověřte na webových stránkách vaší školy. Důležité je si také zjistit, jestli můžete být ve škole s dítětem i vy, případně babičky a dědečkové.

Zjistěte si, jaké jsou zvyky ve vaší škole. Postupně se u nás stává zvykem tradice vítacích kornoutů. Ten ale nemusí být plný sladkostí - hodí se do něj i sušené ovoce. S dítětem také můžete vyrobit vlastní kornout a originálně ho vyzdobit. Když nebude stíhat, nechte dítě vybrat kornout v obchodě.

Je dobré si tento den zařídit v práci volno. Můžete potom nástup školáka do školy náležitě oslavit, zajít do cukrárny, případně si udělat po návštěvě školy pěkný výlet. Přece jen se jedná o novou etapu života vašeho dítěte, udělejte tento den nezapomenutelný.

Je vhodné donést paní učitelce květinu. Dítěti nezapomeňte přibalit talisman pro štěstí a nachystejte mu oblíbenou svačinku.

Jak tomu už bývá zvykem při slavnostních okamžicích, nezapomeňte si doma fotoaparát. Na tento den budete po letech vzpomínat prostřednictvím fotografií.

Témata: školství

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky