Vězni budou mít nové zaměstnání. Do kontaktu s nimi můžeme přijít všichni

Konec lepení pytlíků, hurá k telefonu. Věznice ve Vinařicích povolí některým z vězňů práci v call centru. Několik desítek lidí tak bude nově nabízet služby společnosti T-Mobile a dalších firem.

Věznice, ilustrační fotografie
reklama

Na novou metodu upozornil server aktualne.cz s tím, že jak ministerstvo, tak i vězeňská služba si pochvalují, že vězni si budou díky zaměstnání vydělávat na svůj pobyt za mřížemi. 

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) podle serveru otevření telefonního centra vítá proto, že vězni si navyknou na práci. To jim pak pomáhá znovu se po odpykání trestu začlenit do společnosti. 

"Mojí snahou proto je, aby pracovali všichni odsouzení, kteří pracovat mohou. Projekt tohoto call centra je dalším krokem, který nám pomůže se k tomuto cíli přiblížit," uvedl ministr.

Projekt připravila Vězeňská služba ČR spolu s ministerstvem spravedlnosti a firmou A-Giga. Call centrum přitom dodržuje veškerá pravidla daná zákonem o ochraně osobních údajů. 

Do call centra se však nedostane každý. Server upozorňuje, že než dostanou trestanci práci, musí projít složitým výběrovým řízením. Jedním z kritérií bude i chuť do práce. 

Témata: věznice | práce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky