Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zisk České spořitelny se meziročně zvýší

Zisk České spořitelny se meziročně zvýší

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Čistý zisk České spořitelny (ČS) za třetí čtvrtletí bude podle analytiků oslovených agenturou Mediafax meziročně lepší. Své hospodářské výsledky zveřejní banka v pátek.

„Čistý zisk České spořitelny může být meziročně lepší především díky nižším opravným položkám ke špatným úvěrům,“ řekl Tomáš Tomčány, analytik společnosti Patria Finance.

U příjmů Tomčány očekává stagnaci.

Podle Milana Lavičky, analytika J&T Banky, by nemělo dojít k výraznější změně trendu, který byl u České spořitelny k vidění v první polovině roku.

„Meziročně by měl pokračovat mírný jednociferný růst na straně výnosů, a to jak u výnosů z poplatků tak i těch úrokových. Nadále by také měly postupně klesat náklady na rizikové úvěry,“ okomentoval Lavička.

Konsolidovaný čistý zisk České spořitelny za první pololetí meziročně vzrostl o 23,7 procenta na 7,21 miliardy korun, ve stejném období loňského roku ČS hospodařila s čistým ziskem 5,83 miliardy korun.

Témata:  Česká spořitelna

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

19. dubna 2024 14:49

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy