Z mladých Britů budou Němci? Tohle hrozí

Mladí Britové nespokojení s výsledkem referenda o odchodu Velké Británie z EU dostanou od Německa občanství, aby dál mohli zůstat členy Evropské unie. Navrhuje to ministr hospodářství Sigmar Gabriel.

Evropská unie, ilustrační fotografie
reklama

Nabídka občanství by se měla týkat mladých Britů, kteří žijí trvale na území EU. Podle Gabriela byli v referendu přehlasováni starší generací a mladí tak na výsledek doplatí nejvíce. Pro setrvání v EU hlasovalo 75 procent lidí ve věku do 24 let.

"Nabídněme to mladým Britům, kteří žijí v Německu, Itálii nebo Francii, aby mohli i nadále zůstat občany EU," řekl ministr na sjezdu své strany v Berlíně, píše anglický deník Guardian.

Pokud by Gabrielův návrh prošel, bylo by podle něj zároveň nutné upravit německou legislativu. Ta totiž žadatelům o německé občanství neumožňuje ponechat si občanství původní.

Podle předsedy vlády Hesenska Volkera Bouffiera už celá řada Britů podala žádost o německé občanství ve Frankfurtu nad Mohanem, ve kterém sídlí řada mezinárodních bank, ve kterých mladí Britové pracují.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky