Sazka vloni vyrobila 288 milionářů. Vydělala na tom miliardu

Počet sázkařů, kteří u Sazky vyhráli alespoň milion korun, loni meziročně vzrostl téměř trojnásobně na 288. Ti si rozdělili celkem 1,154 miliardy korun. Loterijní společnosti Sazka loni stouply tržby o téměř čtvrtinu na 11,3 miliardy korun. Čistý zisk pak stoupl téměř jednou tolik na 994 milionů korun. V případě tržeb je to nejvíce od roku 2009.

Ilustrační fotografie
reklama

Za úspěchem Sazky, která loni vydělala 994,5 milionu korun, jsou podle generálního ředitele Roberta Chvátala zejména investice do nových produktů i do distribuční sítě, která je největší v České republice.

"V minulosti byly hospodářské výsledky Sazky silně spjaty s úspěšností Sportky, nám se daří tuto přímou úměru stále snižovat," uvedl. Podíl Sportky na celkových tržbách je stále dominantní, nicméně například Eurojackpot a stírací losy tvoří dohromady přibližně čtvrtinu loterních tržeb Sazky, dodal.

Výrazný vliv na hospodaření Sazky v dalších letech bude mít podle ředitele nový loterní zákon, který začne platit od příštího roku. Nyní je možné loterní hry, jako jsou Sportka a Eurojackpot, hrát pouze prostřednictvím terminálové sítě Sazky. Od ledna 2017 bude možné tyto hry nabízet i na internetu.

Celkově Sazka vloni ve všech hrách vyplatila přes 25 milionů výher v hodnotě přesahující šest miliard korun. Historicky nejvyšší výhru 2,466 miliardy korun si ve hře Eurojackpot připsal sázející z Pardubického kraje.

Témata: sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky