Levné rodinné domky: Stát prodává desítky budov

Stát se ve velkém zbavuje svého nemovitého majetku, a lidé tak mají opět šanci chytnout příležitost za pačesy a koupit si třeba rodinný domek - a to velmi levně. Aktuální nabídku nemovitostí můžete pravidelně sledovat na webu ÚZSVM, přehled těch nejzajímavějších nabídek naleznete níže v článku.

Ilustrační fotografie
reklama

Protože hypotéky nikdy nebyly tak výhodné jako nyní, snaží se lidé co nejrychleji využít atraktivních nabídek bank a pořídit si nějaké pěkné bydlení, třeba na okraji Brna či Prahy. Ruku v ruce se stále výhodnějšími hypotékami ale prudce rostou ceny nemovitostí. Zkuste se proto porozhlédnout i ve státním sektoru, dost možná najdete domek "za hubičku". Toto jsou vybrané nemovitosti podle územních pracovišť Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Střední Čechy

V obci Košátky na Mladoboleslavsku můžete za 140 tisíc korun zakoupit prostornou budovu bývalé hospody. Stavba se skládá z prostoru hospody se zázemím, velkého a malého sálu a z obytného podkroví, kde se nacházejí 3 pokoje, kuchyň, koupelna, malá místnost před koupelnou a přístup do půdního prostoru. Budova je určena k rekonstrukci, musíte proto počítat s tím, že ve finále budou náklady na bydlení mnohem vyšší.

Na Rakovnicku v obci Velká Chmelištná pak můžete zakoupit zemědělskou usedlost o výměře 1348 metrů čtverečních. Za minimální kupní cenu 1 149 000 korun získáte nejen budovu, ale i nádvoří a zahradu. Podmínkou převodu je převzetí movitých věcí v hodnotě 38 670 korun.

Další velmi atraktivní nabídkou je rodinný dům v Komárově u Hořovic, který můžete koupit za 1,24 milionu korun. Součástí je i zahrada o výměře 923 metrů čtverečních.

Brno

Územní pracoviště ÚZSVM v Brně má k dispozici nemovitosti, které lákají zejména svou nízkou cenou a rozsáhlými pozemky. Ve většině případů jsou ale budovy v horším stavu a je proto nutné počítat s dalšími výdaji na rekonstrukci.

Zajímavou nabídkou je bezpochyby koupě stavební parcely o výměře 1376 metrů čtverečních v Nikolčicích, jejíž součástí je rodinný domek, dvůr, zahrada aj. Minimální kupní cena je 1,09 milionu korun.

Další lákavé nabídky jsou: rodinný dům s pozemky ve Vémyslicích (84 tisíc korun), nemovitosti s pozemky o výměře 5438 metrů čtverečních u Dědice (79 tisíc), pozemky se zastavěným domem a hospodářskou budovou ve Štítarech (212 tisíc) nebo řadový rodinný domek v Určicích (894 tisíc). Kompletní nabídku najdete ZDE.

Hradec Králové

Královéhradecká pobočka ÚZSVM nabízí hned několik parcel, včetně památkově chráněných území. Sem spadá i stavební a pozemková parcela v obci Dřevíkov na Vysočině za 575 tisíc korun s celkovou výměrou přes dva tisíce metrů čtverečních.

Dáleje v nabídce bývalá zemědělská usedlost Hrušův statek ve Zdechovicích (1,1 milionu korun) nebo třeba rodinný dům v Nových Hradech (360 tisíc korun).

Ostrava

Patrový rodinný domek, který je přímo součástí CHKO Beskydy, je k mání za 1,1 milionu korun v Prostřední Bečvě. Pokud byste raději něco více v centru, pak je za 1,4 milionu korun k dispozici bývalá hospodářská budova s obytnou funkcí ve Vratimově.

Témata: bydlení

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky