Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívejte se online, jak vypadá "Peklo v lednici"

Lednice, ilustrační fotografie
Lednice, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Třítýdenní instalace svérázné ledničky ve veřejném prostoru společně s živým streamingem názorně ukazují, jak potraviny bojují s časem.

Výpadek proudu nebo domácích pojistek může mít fatální následky. Když dojde na potraviny v lednici, jde doslova o peklo. Díky DIRECT pojišťovně není třeba si jej představovat, ani ho zažít na vlastní kůži. Od dnešního dne je „Peklo v lednici“ vystaveno na pražském Hlavním nádraží a živě přenášeno na www.peklovlednici.cz

Potraviny jsou důležitou součástí života každého z nás – a mají svoji hodnotu. V českých domácnostech je cca 9,5 milionu ledniček, není bez zajímavosti, že jejich velikost v posledních letech roste. Potraviny dostávají stále více prostoru. 

Direct proto názorně ukazuje, co se děje v lednici, která je po delší dobu nefunkční. Simuluje tak věrně případy, kdy dojde k výpadku proudu nebo pojistek během doby, kdy jsou lidé například na dovolené. 

„Přemýšlíme nad věcmi do detailu. Ze zkušenosti víme, že v lednicích a mrazácích mohou mít  lidé uložené věci za tisíce korun. Když technika přestane fungovat a jídlo se kvůli tomu zkazí, umíme se o takové věci postarat, zaplatit je,“ vysvětluje Martina Jandová, produktová ředitelka Directu, jednu z výhod pojištění domácnosti a dodává: „U nás pamatujeme i na zdánlivé maličkosti, které ale mohou být pro zákazníky velmi důležité“. 

POTRAVINY A RADYVýběr lahůdek v pekelné lednici proběhl na základě doporučení Hany Málkové, odbornice na kvalitu a bezpečnost potravin. „Pokud se po pár dnech vrátíte z dovolené nebo z chalupy a přihodí se vám nepříjemnost s lednicí, musíte počítat s tím, že budete muset většinu potravin vyhodit. Je to rozhodně lepší řešení, než riskovat otravu,“ upozorňuje Hana Málková. 

Direct se v rámci akce „Peklo v lednici“ nechce soustředit jen na zajímavé estetické vjemy hnilobných procesů; na webové stránce www.peklovlednici.cz i na své oficiální facebookové stránce bude veřejnost informovat i o celé řadě užitečných informací právě v souvislosti s potravinami nebo mýty kolem nich. Patří do lednice třeba rajčata? Jsou některé potraviny nepoživatelné už po pár hodinách? 

ĎÁBEL JE V DETAILU Direct u pojištění domácnosti v souvislosti s lednicemi a mrazáky nabízí hned dvě užitečné maličkosti:

- když v nich dojde vlivem výpadku proudu nebo poruchy ke zkažení jídla, pojišťovna za něj zaplatí až 10 000 Kč,

- v rámci asistenčních služeb pak Direct zajistí a do výše 2500 Kč uhradí i jejich pozáruční opravu.

CO HNIJE V LEDNICI (odjezdová  hala, Hlavní nádraží – Praha, 13. 6. – 3. 7. 2016)  

Mléčné produkty

snídaňový talíř s variací sýrů otevřený jogurt, zavřený BIO jogurt čerstvý tvaroh sýrová pomazánka

Uzeniny

párek šunka

Hotové jídlo

kuřecí stehno s bramborovou kaší kousek quiche chlebíček houskové knedlíky kousek dortu s krémem

Ovoce

jahody hroznové víno hruška ananas meloun broskev

Zelenina

rozkrojená okurka variace salátů rajčata mrkev paprika cibulka

Nápoje

čerstvé mléko čerstvý džus ovocná šťáva 

Doplňky

hořčice majonéza listové těsto

Témata:  potraviny pojišťovny lednice

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy