Skříňka z IKEA samovolně vybuchla

Žena z britského Huytonu nechala svého 14 týdnů starého syna dívat se na televizi vedle skleněné skříňky z obchodního domu IKEA. Ta podle portálu Mirror samovolně explodovala a zasypala dítě střepy.

IKEA, ilustračné fotografie
reklama

Žena nechala svého malého syna dívat se na dětský kanál a otočila se k němu zády. Najednou uslyšela ránu, sypání skla a pláč dítěte. To bylo celé pokryté střepy.

Dítě bylo přikryté dekou necelý metr od skříně, proto se mu kromě malého škrábance na tváři kousek od oka nic nestalo. Podle matky však mohlo všechno dopadnout mnohem hůř. "Když jsem ho vzala k lékaři, potvrdil mi, že ho střepy mohly snadno oslepit, kdyby zasáhly jeho oči."

Matka si okamžitě stěžovala přímo společnosti IKEA, protože se podle ní jedná o nebezpečný výrobek.

Společnost však odmítla výrobek stáhnout, ale nabídla ženě poukaz v hodnotě 10 liber (asi 350 Kč) na nákup hraček pro syna. Žena odmítla. Proto jí společnost nabídla nový výrobek, poukaz v hodnotě 50 liber (asi 1700 Kč) a několik hraček.

Žena však i tuto kompenzaci odmítla. "Nechci peníze ani poukázky. Jen chci, aby společnost tyto skříně stáhla z prodeje. Několik těchto skříněk má i můj přítel ve svém kosmetickém salónu."

IKEA se ženě omluvila za všechny způsobené problémy, ale odmítla výrobek stáhnout. "Jsme v kontaktu s touto ženou a vyšetřujeme příčiny tohoto incidentu. Protože bezpečnost je naší prioritou. Nemyslíme si však, že by šlo o nebezpečný výrobek," řekla manažerka IKEA pro Velkou Británii a Irsko Donna Moore.

Témata: ikea

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky