Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo varuje české turisty: V Tunisku není bezpečno

Tunisko, ilustrační fotografie
Tunisko, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Ministerstvo zahraničních věcí varuje všechny Čechy, kteří cestují do Tuniska. Mají být maximálně opatrní, protože v severoafrické zemi pořád není bezpečno.

"MZV ČR vyzývá občany ČR při cestách do Tuniska k maximální obezřetnosti, doporučuje vyhýbat se místům s velkou koncentrací osob, individuálnímu cestování po zemi a nočnímu cestování mimo nejdůležitější silniční trasy," píše se v doporučení čerstvě vyvěšeném na resortním webu.

Důvodem je to, že v zemi pořád platí výjimečný stav vyhlášený na konci loňského roku kvůli teroristickým útokům v muzeu Bardo, turistickém letovisku Sousse a také proti tuniským bezpečnostním složkám. Aktuálně je výjimečný stav vyhlášený do 23. června.

Čeští turisté by také neměli  cestovat do oblastí kolem hranic s Alžírskem a Libyí a do horských oblastí guvernátů Kasserine a Kef, kde tuniská armáda často zasahuje proti teroristům.

"Dále MZV ČR nedoporučuje cestovat do oblasti měst Siliana, Kairouan a Kasserine, do pouštní zóny jižně od linie Bir Rijm Maatoug – Borj Bourguiba – Ben Guerdan a do horské oblasti na severozápadě Tuniska," varuje také ministerstvo.

Turisté by u sebe měli pořád mít doklady a cestovní pasy, vždy poslouchat pokyny tuniských policistů a vojáků. A pro jistotu se také zaregistrovat do systému DROZD ZDE.

Témata:  Ministerstvo zahraničních věcí Tunisko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy