Potřebujete auto nebo tahač? Stát je výhodně prodává

Sháníte ojetý vůz? Zkuste si ho koupit od státu. Ten prostřednictvím Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových nabízí hned několik automobilů. Vůz seženete už za pár tisíc. Pokud si připlatíte, můžete si od státu koupit dokonce i tahač!

Ilustrační fotografie
reklama

V aktuální nabídce má Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) devět automobilů a jeden tahač. V jednom případě můžete mít dokonce za 50 tisíc hned tři vozy a k tomu jako bonus přívěsný vozík.

Automobilů se stát zbavuje relativně často. Náklaďáky ovšem ÚZSVM příliš často v nabídce nemívá. Za 10 let starý Renault Magnum chce necelých 160 tisíc korun. Poslední dva roky kamion nejezdil, ale stál na parkovišti Odboru hospodářské kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování, která rozhodla o jeho prodeji formou dražby.

Kvůli oplétačkám majitelů s kriminálkou skončily ve dražbách také novější z nabízených vozů, kupříkladu dva roky starou Škodu Citigo, která má najeto pouhých 2 076 km, nabízí stát za 128 800 Kč. Ušetříte tak více než třetinu oproti tomu, kdybyste si kupovali úplně nový vůz!

Za čtyři roky starý Peugeot 308, který ale více jak rok stojí na parkovišti pardubické hospodářské kriminálky, si pak stát účtuje 156 tisíc korun. V autobazarech přitom za stejný model s obdobným množstvím najetých kilometrů dáte klidně i o 60 tisíc víc!

Všechny automobily, ale také další majetek, kterého se stát výhodně zbavuje, najdete ZDE.

Témata: auta | Česko

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky